Aukey USB-C charger voor iPhone en MacBook.

Bespaartip: snelladen iPhone niet exclusief voor Apple-laders

Als je je iPhone 8 of iPhone X sneller wil opladen, dan heb je daar een aparte kabel en adapter voor nodig. Het goede nieuws is dat ook adapters van derden geschikt zijn, als ze maar werken met USB-C en Power Delivery.

De iPhone 8 en de iPhone X bieden ondersteuning voor snelladen, waardoor je je iPhone in dertig minuten tot 50% kunt opladen. Zoals eerder al bleek heb je hier wel extra accessoires voor nodig, namelijk een USB-C-naar-Lightning-kabel en een krachtige stroomadapter. Uit een supportdocument van Apple blijkt nu dat je niet per se de stroomadapter van Apple zelf nodig hebt, maar ook een goedkopere variant kunt gebruiken.

Aukey USB-C charger voor iPhone en MacBook.

Snelladen iPhone 8 en iPhone X met stroomadapters

Bij de iPhone 8 en iPhone X zijn er twee manieren bij gekomen om je toestel op te laden. Je kunt gebruikmaken van een draadloze lader, maar je kunt je toestel ook extra snel opladen. Voor beide manieren van opladen geldt dat je aparte accessoires nodig hebt. Bij de iPhone 8 en iPhone X wordt een standaard kabel en stroomadapter geleverd, dus je moet extra geld uitgeven om gebruik te kunnen maken van de nieuwe laadmogelijkheden.

Voor snelladen heb je in ieder geval een Lightning-naar-USB-C-kabel nodig (€25), maar dan ben je er nog niet. Apple biedt zelf een USB-C-lichtnetadapter van bijvoorbeeld 29W aan (€59), maar er zijn ook goedkopere oplossingen. In een supportdocument geeft Apple aan dat het ook werkt met ondersteunende USB-C-stroomadapters die Power Delivery ondersteunen. Een voorbeeld daarvan is de Aukey PA-Y10, bijvoorbeeld verkrijgbaar via Amazon. Deze kost zo’n €40, wat al een stuk goedkoper is dan Apple’s variant.

Let er dus wel op dat je kiest voor een stroomadapter die werkt met USB-C en ondersteuning biedt voor Power Delivery. Ook is het verstandig om er zeker van te zijn dat de benodigde USB-C-naar-Lightning-kabel ondersteund wordt. Mocht je toevallig één van de nieuwere MacBook Pro-modellen gekocht hebben, dan kun je ook die meegeleverde USB-C-adapter gebruiken.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 8 deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.