Apple TV 4K-teardown laat compleet nieuwe ventilator zien

Ben je bang dat de Apple TV 4K oververhit raakt door het intensief kijken naar 4K-beelden? Geen zorgen, want Apple heeft een compleet nieuwe ventilator ingebouwd.

Ventilatie in Apple TV 4K-teardown van iFixit.
Je kon erop wachten: na de teardown van de iPhone 8 en het uit elkaar halen van de Apple Watch Series 3, is het nu de Apple TV 4K die het moet ontgelden in een nieuwe teardown. iFixit heeft ook dit model uit elkaar gehaald en geeft daarin een betere blik op de nieuwe ventilatie van de Apple TV 4K.

Apple TV 4K met ventilator

De Apple TV 4K is veel krachtiger dan zijn voorganger, de vierde generatie Apple TV. In plaats van een A8-chip, is deze nieuwe Apple TV voorzien van een A10X-chip, dezelfde als in de iPad Pro. Aangezien deze nieuwe chip een stuk krachtiger is, ontstaat er ook veel meer hitte bij het gebruik van de Apple TV. Om deze hitte kwijt te kunnen, heeft Apple aan de onderkant een geheel nieuwe ventilator ingebouwd. In het vorige model was deze ventilator nog afwezig, maar Apple heeft het voor elkaar gekregen om in hetzelfde formaat Apple TV dit extra onderdeel in te bouwen. Mocht je bang zijn dat de ventilatie tijdens het gebruik veel lawaai maakt, dan kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat dit niet het geval is.

Binnenkant van Apple TV 4K in teardown van iFixit.

Uit de teardown blijkt verder dat het nieuwe model niet veel verschilt van de vorige vierde generatie Apple TV. De onderkant wordt vastgehouden met plastic klemmetjes en ook het moederbord is eenvoudig te verwijderen. Een grappig detail uit de teardown is dat Apple het werkgeheugen in twee onderdelen verdeeld heeft: een onderdeel met 2GB RAM en een onderdeel met 1GB werkgeheugen. Gecombineerd heeft de Apple TV 4K dus 3GB RAM aan boord, zoals eerder ook al voorspeld werd.

Apple TV 4K teardown van iFixit.

De Apple TV 4K heeft een repareerbaarheid van 8 op een schaal van 10. Het voordeel is dat de ventilatie eenvoudig te vervangen is en dat je de onderkant zonder al teveel moeite kunt openmaken. Ook de stroomvoorziening is eenvoudig te verwijderen, maar alle belangrijkste onderdelen zijn vastgemaakt aan het moederbord. De Apple TV 4K is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar vanaf €199 voor 32GB. Op de website van iFixit vind je meer foto’s van de teardown.

Bekijk ook

Apple TV 4K 2022: vernieuwd model met snellere chip

Apple heeft een vernieuwde versie van de Apple TV. De Apple TV 4K 2022 heeft een snellere chip en dat levert een betere beeldkwaliteit op, dankzij de ondersteuning van HDR10+. Lees hier alles over de Apple TV 4K 2022.

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is de krachtigste en meest geavanceerde Apple TV in het assortiment. Er zijn drie versies: de Apple TV 4K uit 2017, de Apple TV 4K uit 2021 en de nieuwste Apple TV 4K uit 2022. Het 2022-model heeft een snellere A15-chip en ondersteuning van HDR10+. Hij komt in twee uitvoeringen: 64GB met alleen wifi en 128GB met zowel wifi, Ethernet en Thread. Behalve voor HDR10 en Dolby Vision, ondersteunt de Apple TV 4K ook Dolby Atmos voor beter geluid. De Apple TV 4K wordt geleverd met de vernieuwde aluminium Siri Remote, die uitgerust is met usb-c. Alles over de Apple TV kopen lees je in onze round-up.

Apple TV 4K

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.