Ventilatie in Apple TV 4K-teardown van iFixit.

Apple TV 4K-teardown laat compleet nieuwe ventilator zien

Ben je bang dat de Apple TV 4K oververhit raakt door het intensief kijken naar 4K-beelden? Geen zorgen, want Apple heeft een compleet nieuwe ventilator ingebouwd.

Ventilatie in Apple TV 4K-teardown van iFixit.
Je kon erop wachten: na de teardown van de iPhone 8 en het uit elkaar halen van de Apple Watch Series 3, is het nu de Apple TV 4K die het moet ontgelden in een nieuwe teardown. iFixit heeft ook dit model uit elkaar gehaald en geeft daarin een betere blik op de nieuwe ventilatie van de Apple TV 4K.

Apple TV 4K met ventilator

De Apple TV 4K is veel krachtiger dan zijn voorganger, de vierde generatie Apple TV. In plaats van een A8-chip, is deze nieuwe Apple TV voorzien van een A10X-chip, dezelfde als in de iPad Pro. Aangezien deze nieuwe chip een stuk krachtiger is, ontstaat er ook veel meer hitte bij het gebruik van de Apple TV. Om deze hitte kwijt te kunnen, heeft Apple aan de onderkant een geheel nieuwe ventilator ingebouwd. In het vorige model was deze ventilator nog afwezig, maar Apple heeft het voor elkaar gekregen om in hetzelfde formaat Apple TV dit extra onderdeel in te bouwen. Mocht je bang zijn dat de ventilatie tijdens het gebruik veel lawaai maakt, dan kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat dit niet het geval is.

Binnenkant van Apple TV 4K in teardown van iFixit.

Uit de teardown blijkt verder dat het nieuwe model niet veel verschilt van de vorige vierde generatie Apple TV. De onderkant wordt vastgehouden met plastic klemmetjes en ook het moederbord is eenvoudig te verwijderen. Een grappig detail uit de teardown is dat Apple het werkgeheugen in twee onderdelen verdeeld heeft: een onderdeel met 2GB RAM en een onderdeel met 1GB werkgeheugen. Gecombineerd heeft de Apple TV 4K dus 3GB RAM aan boord, zoals eerder ook al voorspeld werd.

Apple TV 4K teardown van iFixit.

De Apple TV 4K heeft een repareerbaarheid van 8 op een schaal van 10. Het voordeel is dat de ventilatie eenvoudig te vervangen is en dat je de onderkant zonder al teveel moeite kunt openmaken. Ook de stroomvoorziening is eenvoudig te verwijderen, maar alle belangrijkste onderdelen zijn vastgemaakt aan het moederbord. De Apple TV 4K is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar vanaf €199 voor 32GB. Op de website van iFixit vind je meer foto’s van de teardown.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2017, 15:18
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv 4k, ifixit, teardown
Device Apple TV 4K

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.