Vivo Vingerafdrukscanner onder scherm

‘Concurrerende vingerafdrukscanner is nog lang niet klaar’

De concurrerende vingerafdrukscanner van Qualcomm is nog lang niet klaar, beweert analist Ming-Chi Kuo. De vingerafdrukscanner onder het scherm werd al gedemonstreerd door fabrikant Vivo, maar concrete plannen om een toestel op de markt te brengen zijn er nog niet.

Kind ontbijt met iPhoneAfgelopen week kon je op diverse plekken lezen dat de Chinese fabrikant er nog net vóór Apple in is geslaagd om een vingerafdrukscanner onder het scherm aan te brengen. Die bewering is wat voorbarig, omdat Vivo’s toestel nog niet op de markt is. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo is die concurrerende vingerafdrukscanner op basis van technologie van Qualcomm nog lang niet af. Apple heeft dus nog een kans om de eerste te zijn.

Vivo Vingerafdrukscanner onder scherm

Qualcomm-vingerafdrukscanner in Vivo-toestel

Qualcomm liet vorige week een werkende vingerafdruksensor zien, die achter het scherm is geplaatst. Over de iPhone 8 gaan ook geruchten dat de vingerafdrukscanner in het scherm zit. Voor gebruikers is het misschien niet zo belangrijk welk bedrijf de eerste is, maar nu Apple verwikkeld is in een conflict met Qualcomm kunnen de messen worden geslepen.

De oplossing van Qualcomm is aanwezig in een prototype-toestel van Vivo, een bekende Chinese fabrikant. Er zijn echter geen concrete plannen wanneer dit toestel op de markt komt. Volgens analist Kuo is Qualcomm’s oplossing van de vingerafdrukscanner onder het scherm een “verbetering, maar nog niet perfect”. Snelheid en responstijden zijn volgens Kuo nog niet optimaal. Qualcomm’s scanner in Vivo’s prototype is niet de allereerste versie en scant beter en kan beter onderscheid maken tussen vingers en namaakvingers dan eerdere versies. Maar toch vindt Kuo dat de oplossing van Qualcomm nog niet klaar is voor de markt. Het is de vraag wat Apple daar tegenover kan stellen. Gebruikers zullen verwachten dat het niet zo snel werkt als de huidige (tweede generatie) Touch ID-sensor.

iPhone 8 met Touch ID

Nog weinig duidelijkheid over Apple’s oplossing
Interessant is dat Kuo merkt dat consumenten eigenlijk niet eens zoveel moeite hebben met een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel, zoals Samsung heeft gedaan. Dit blijkt uit zijn eigen onderzoeken. Dat zorgt ervoor dat fabrikanten minder onder druk staan om voor een scanner aan de voorkant te kiezen. De vraag is nu wat Kuo van Apple’s oplossing vindt. Hij heeft eerder wel gezegd dat Apple de bestaande Touch ID-sensor wil voorzien van biometrische functies, maar erg veel heeft hij blijkbaar ook nog niet uit de toeleveringsketen vernomen. Eén ding weten we in ieder geval (bijna) zeker: de kans dat Apple gebruik maakt van Qualcomm’s oplossing voor de iPhone 8 is vrijwel nihil. In plaats daarvan werken ze in eigen huis aan een alternatief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2017, 9:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen touch id, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.