Juke is een nieuwe streaming muziekdienst van Nederlandse radiostations

Update 5 april: Juke is nu officieel gestart. Juke is een nieuwe Nederlandse streaming muziekdienst met app. De dienst werkt samen met vier grote Nederlandse radiostations en kost €9,99 per maand.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Deze zomer komen de populairste Nederlandse radiostations met een nieuwe streaming muziekdienst, genaamd Juke. Juke is ontstaan uit een samenwerking tussen MediaMarkt en Talpa Radio. Juke combineert radio, streaming en on demand in één dienst en moet €9,99 per maand gaan kosten. In juli gaat de dienst van start.


Juke muziekdienst met vrouw en smartphone.

Juke: nieuwe muziekdienst van radiostations

Talpa Radio is sinds enige tijd de eigenaar van de vier grootste Nederlandse radiostations 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. MediaMarkt kwam al in 2012 met de eigen streamingdienst Juke, maar wordt nu opnieuw in de markt gezet in combinatie met Talpa Radio. Juke gaat half juli van start en het volledige abonnement kost €9,99 per maand. In de gratis versie kun je de streams van de eerder genoemde radiostations (en bijbehorende themazenders) beluisteren, maar voor alle andere functies is dus een betaald abonnement nodig.

In totaal bevat Juke een catalogus van ongeveer 40 miljoen nummers. Luisteraars krijgen een gecureerd aanbod in de vorm van afspeellijsten van dj’s, maar ook van sporters en artiesten, zo laat Menno Koningsberger van Talpa Radio weten. De afspeellijsten worden bijvoorbeeld samengesteld door Armin van Buuren, maar ook andere BN’ers gaan voor Juke aan de slag. Verder bevat Juke afspeellijsten op basis van het moment van de dag of de locatie. Hoewel de dienst dus samenwerkt met de radiostations, vind je bij Juke ook muziek die niet op deze zenders gedraaid wordt.

Juke is straks te gebruiken via het web, maar ook via de app en via de Sonos-speakers. Uiteindelijk kan de Juke-app de losse apps van de radiostations vervangen, maar voorlopig blijven deze gewoon nog naast elkaar bestaan.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: dit zijn de beste radio-apps voor je iPhone

Radio luisteren op de iPhone gaat prima met deze iPhone en iPad apps. iCulture zet de 5 beste radio apps voor iOS op een rij, zodat je weet welke radio-app je het beste kunt gebruiken.

Juke zal niet onderbroken worden door reclame en blijft daarom reclamevrij. Wel wordt er audioreclame afgespeeld in de gratis radiostreams. Je kunt Juke vanaf half juli 30 dagen gratis proberen, daarna betaal je dus €9,99 per maand. Dat is dezelfde prijs als de standaard abonnementen voor Spotify en Apple Music. In totaal hoopt de streamingdienst in twee jaar 1 miljoen gebruikers te hebben. Je kunt je nu alvast aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van de beschikbaarheid van Juke.

https://www.iculture.nl/gids/beste-streaming-muziekapp-iphone-ipad/

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 april: Downloadlink voor app toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.