Night Shift en True Tone

‘Alle nieuwe iPhones van 2017 krijgen een True Tone-display’

Volgens bronnen krijgen de iPhone 7s, iPhone 7s Plus en de iPhone 8 een True Tone-display. True Tone wordt al gebruikt in de 9,7-inch iPad Pro en zorgt ervoor dat kleuren beter over komen bij wisselend omgevingslicht.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Volgens investeringsbank Barclays krijgen de iPhone 7s en de iPhone 8 een zogenaamd True Tone-display, zo meldt Macrumors. Deze functie uit de 9,7-inch iPad Pro zorgt ervoor dat de kleuren natuurlijker overkomen, afhankelijk van het omgevingslicht.

Night Shift en True Tone

iPhone 7s en iPhone 8 met True Tone

De 9,7-inch iPad Pro is het enige model met een True Tone-display. True Tone is een techniek waardoor de kleuren natuurgetrouw overkomen, zowel binnenshuis als daarbuiten. De kleurstelling van het scherm wordt automatisch aangepast op basis van het omgevingslicht. Bij licht in huis kleurt het scherm daardoor wat geler en warmer, terwijl het scherm buitenshuis in de zon veel witter is. Het gevolg hiervan is dat de kleuren in beide gevallen er natuurlijker uit zien. True Tone is vergelijkbaar maar niet te verwarren met Night Shift, een optie die minder blauw licht door laat.

Barclays beweert dat de iPhone 7s, iPhone 7s Plus en iPhone 8 alle drie ambient light sensors krijgen, geproduceerd door het bedrijf AMS. Deze sensoren zouden dan worden gebruikt voor een True Tone-display, waardoor de functionaliteit voor het eerst naar de iPhone zou komen. De afgelopen periode hebben we geen eerdere geruchten gezien die spreken van een True Tone-display in de nieuwe iPhones. Wel is al vaak gesproken over een LCD-scherm voor de iPhone 7s en een OLED-scherm voor de iPhone 8 of iPhone Edition.

Toch is het niet ondenkbaar dat True Tone zijn opwachting maakt. De techniek heeft Apple dankzij de 9,7-inch iPad Pro al in huis, waardoor het in feite alleen aangepast hoeft te worden aan de iPhone. Het is daarnaast gek dat een techniek die Apple al een jaar geleden introduceerde, in nog geen enkel ander product verwerkt zit. Wel gaan er al een tijd geruchten dat een nieuwe versie van de 12,9-inch iPad Pro een True Tone-display krijgt, maar daar hebben we al een tijd niks meer van vernomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 11:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7s, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.