TomTom app in de auto op een iPhone

TomTom GO Mobile-app vanaf september verplicht, oude navigatie-apps verdwijnen

TomTom stopt vanaf september met de ondersteuning van de oude navigatie-apps. Dat betekent dat gebruikers van de duurdere apps over moeten stappen naar TomTom GO Mobile met abonnementsvorm.

TomTom zegt vaarwel tegen de oude navigatie-apps. De oude duurdere apps voor bijvoorbeeld West-Europa, worden vanaf september niet meer door TomTom ondersteund. Dit blijkt uit de update-omschrijving van de oude app, liet iCulture-lezer @Poekie68 aan ons weten.

TomTom app in de auto op een iPhone

TomTom stopt met oude navigatie-apps

Vanaf september is het dus over en uit wat betreft de oude navigatie-apps van TomTom. Vanaf dat moment stopt TomTom namelijk met de verdere ondersteuning. Wat dit exact gaat betekenen is echter niet helemaal duidelijk. Tot en met september krijgen de oudere apps in ieder geval nog kaart-updates, waaronder vandaag. TomTom belooft in een volgende update van de oude navigatie-apps meer duidelijkheid te geven omtrent de aangekondigde wijzigingen, maar het lijkt er sterk op dat de apps vanaf dat moment niet meer werken. In de update-omschrijving meldt TomTom het volgende:

De technologieën van TomTom en Apple veranderen snel waardoor we niet oneindig updates voor deze app kunnen uitbrengen. Daarom bieden we vanaf september geen ondersteuning meer voor deze app. In de volgende update krijg je hierover meer informatie.

Tot die tijd ontvang je kaart- en software-updates, en we hopen dat je de iPhone-navigatie-app met plezier blijft gebruiken.

Drie jaar gratis voor oude TomTom-gebruikers

In plaats van de oude TomTom-apps, die je niet meer in de App Store kunt vinden maar nog wel beschikbaar zijn voor eerdere kopers, wil TomTom dat iedere gebruiker over gaat naar de nieuwste TomTom Go Mobile-app. Deze is gratis te downloaden en werkt met een abonnementsvorm. De eerste 75 kilometer per maand zijn gratis, daarna betaal je €19,95 per jaar. Gebruikers van de oudere apps zitten in ieder de komende drie jaar nog goed. Heb je de oude TomTom-apps nog geïnstalleerd, dan krijg je bij het overstappen naar TomTom GO Mobile de eerste drie jaar gratis. Daarna is het echter over, want dat betekent dat je moet gaan betalen voor het abonnement.

TomTom oude navigatie-app.

Ben je TomTom-gebruiker en ben je nog niet over naar de nieuwste TomTom GO Mobile-app, dan kun je in onze review lezen hoe de app precies werkt. Het enige nadeel is dat je voor de TomTom GO Mobile-app minimaal iOS 9 nodig hebt, waardoor je een oude iPhone hier helaas niet meer voor kunt gebruiken. Verder bevat de app in ieder geval alle functies die je nodig hebt, waardoor het erop lijkt dat je met deze app toekomstbestendig kunt navigeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2017, 17:55
Categorie Apps
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.