iPhone 8 concept

‘iPhone 8-scherm niet zo sterk gebogen als Galaxy S8’

De iPhone 8 krijgt een OLED-scherm dat niet zo sterk gebogen is als de Galaxy S8. Daardoor ontstaat een minder sterk 'infinity'-effect.

Met de Galaxy S8 hebben we een voorproefje gekregen op wat Apple later dit jaar gaat aankondigen met de iPhone 8. Toch zal de iPhone 8 er niet hetzelfde uit zien, beweert een analist. Apple gaat wel een OLED-scherm gebruiken, maar die is aan de randen minder sterk gebogen dan de S8. Daardoor is er minder sprake van een ‘oneindig’ effect, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Galaxy S8 Infinity Display

iPhone 8 met licht gebogen scherm

Het lijkt er bijna op dat Samsung het geruchtencircuit goed in de gaten heeft gehouden, want de S8 ziet er in veel opzichten uit zoals de vele iPhone 8-mockups en -concepten die de afgelopen maanden zijn verschenen. Toch zal Apple’s uiteindelijke toestel minder ‘curvy’ zijn, verwacht JP Morgan-analist Rod Hall. Daardoor ontstaat minder het effect van een oneindig display.

iPhone 8 concept

Hall baseert zich daarbij op informatie uit de productieketen. Hij denkt ook dat de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone gaat stijgen als dit luxere OLED-model op de markt komt. De verkoopprijs van de iPhone 8 zou minimaal $1000 zijn, zo werd eerder al genoemd door bronnen.

De iPhone-modellen van 2017 zullen nog steeds maximaal 3GB RAM hebben, maar fabrikanten van NAND Flash profiteren wel mee dat mensen meer opslag willen.

iPhone supercycle

Net als veel andere analisten gelooft Hall in een ‘iPhone supercycle’, waarbij dit jaar extreem veel mensen zullen updaten naar een nieuw toestel. De meeste analisten verwachten dat er rond de 225 miljoen stuks verkocht zullen worden, maar de JP Morgan-analist is extra optimistisch: 260 miljoen stuks! Hij baseert zich daarbij op het feit dat Apple veel nieuwe functies gaat toevoegen en dat veel mensen in de markt zullen zijn voor een nieuwe toestel. Het zou ertoe moeten leiden dat er 1,1 miljard iPhones in omloop zullen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2017, 11:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.