Pac-Man in Google Maps.

Speel Pac-Man in Google Maps in de straten van je eigen buurt 🏘🕹😛

Google heeft het spelletje Ms. Pac-Man verwerkt in Google Maps. Hierdoor kun je het bekende Pac-Man spelen in de straten van je eigen buurt. Wat is jouw hoogste score?

Pac-Man in Google Maps.
Het is bijna 1 april en traditiegetrouw heeft Google weer een leuke grap bedacht. Als je de Google Maps-app opent, kun je namelijk op de kaart een potje Pac-Man spelen. Het spel loopt via de standaard regels die je kent uit de speelhalklassieker, maar dan op de kaarten van Google Maps.

Pac-Man in Google Maps

Elk jaar komt Google Maps met een ludieke grap voor 1 april. Jaren geleden was het al mogelijk om allerlei Pokémon in Google Maps te vangen, waar later het idee van Pokémon Go uit voort kwam. Dit jaar heeft Google weer voor een oude klassieker gekozen, want als je vandaag en morgen de Google Maps-app opent, kun je een potje Ms. Pac-Man spelen. Je speelt het spel dan op de kaart die op dat moment in beeld is.

Pac-Man spelen in Google Maps.

Je veegt over het scherm in de richting waarin Ms. Pac-Man zich moet bewegen. Om het spel te kunnen spelen, open je de Google Maps-app en tik je op het Ms. Pac-Man icoontje aan de rechter kant. De huidige kaart wordt dan omgezet in een donkere 8-bit variant. De wegen zijn de paden waarin Ms. Pac-Man moet happen, want daar liggen ook alle witte stipjes op verspreid. Net als in de oude Pac-Man game is het van belang dat je de gekleurde spookjes blijft ontwijken. Je kunt deze alleen opeten als je één van de vier knipperende bolletjes opeet.

Elke keer dat je het spel opstart, heb je vijf levens om alle witte bolletjes in het gebied op te eten. Het leuke is dat je het spel zo moeilijk kunt maken als je zelf wil. Door verder op de kaart in te zoomen, krijg je een kleiner maar makkelijker speelveld. De score die je per keer kunt behalen is dan wel lager, maar op deze manier kun je uiteindelijk wel een hogere score behalen doordat je meer fruit kunt opeten.

Met dank aan iCulture-lezer Xtraders

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2017, 19:15
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, pac-man

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.