Gerucht: Apple neemt fabrikant van Microsoft Kinect-sensor over

Apple zou PrimeSense hebben overgenomen, een Israelisch bedrijf gespecialiseerd in 3D-sensoren. Die worden gebruikt in de Microsoft Kinect.

kinect-sensorApple heeft het Israelische sensorbedrijf PrimeSense overgenomen voor 345 miljoen dollar. Dat meldt het Israelische nieuwsmedium Calcalist. PrimeSense is gespecialiseerd in 3D-sensortechnologie en vooral bekend als het bedrijf dat de Microsoft Kinect mogelijk maakte. Maar het bedrijf doet meer: ze verkopen de 3D-sensoren aan tientallen bedrijven, die ze toepassen in producten als tv’s, computers, mobiele apparatuur, robots, industriële toepassingen en in de zorg. Apple zou de technologie van PrimeSense allerlei toepassingen kunnen gebruiken. PrimeSense reageerde op vragen met een ontwijkende mededeling.

Tegenover The Next Web verklaarden ze: “We do not comment on what any of our partners, customers or potential customers are doing”. Afgelopen juli gingen er al geruchten over een mogelijke overname. Destijds meldde het bedrijf, dat ze niet waren betrokken bij een overname door Apple. Opvallend is dat PrimeSense de geruchten deze keer niet ontkent, maar geen commentaar erop wil geven. Het bedrijf uit Tel Aviv maakt eigen 3D-sensoren en middleware en is een zelfstandig bedrijf. Als de overname doorgaat, is het Apple’s tweede overname van een Israelisch bedrijf. In januari namen ze flashgeheugenmaker Anobit over.

https://www.youtube.com/watch?v=8t7kMSCY2zA&list=PL827370C1AD2CD9E8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2013, 16:24
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen kinect, overname, primesense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.