RealFace iPhone-gezichtsherkenning

Apple neemt RealFace over, gespecialiseerd in gezichtsherkenning

Apple heeft het Israëlische bedrijf RealFace overgenomen, dat gespecialiseerd is in gezichtsherkenning. Wat zijn ze daar nu weer mee van plan?

De geruchten over een iPhone met gezichtsherkenning zwellen aan. Zeker nu blijkt dat Apple het Israëlische bedrijf RealFace heeft overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in technologie voor gezichtsherkenning.

Apple neemt RealFace over

Het Israëlische bedrijf RealFace is gespecialiseerd in beveiliging en machine learning rondom het herkennen van gezichten, zo schrijft The Times of Israel. RealFace is gevestigd in Tel Aviv en werd in 2014 opgericht door Adi Eckhouse Barzilai en Aviv Mader. Apple zou er 2 miljoen euro voor hebben betaald, hoewel andere bronnen spreken over ‘meerdere miljoenen’.

Volgens marketingmateriaal van RealFace hebben ze unieke technologie ontwikkeld om gezichten te herkennen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, maar met de eigenschappen van menselijke perceptie. De technologie kan snel gezichtskenmerken leren herkennen. Ook had het Israëlische bedrijf een app ontwikkeld met de naam Pickeez, waarmee snel de beste foto’s van een gebruiker bijeen werden geschraapt van verschillende platformen.

De gezichtsherkenning die RealFace heeft ontwikkeld kan dienen als alternatief voor traditionele wachtwoorden en vingerafdrukscanners. Als Apple er iets mee wil doen zullen ze wel moeten opschieten, want volgens geruchten willen ze de iPhone 8 al voorzien van een gezichtsherkenning. Dit dient als aanvulling op of als vervanging van de Touch ID-vingerafdrukscanner.

RealFace is relatief klein: ze hebben $1 miljoen investeringsgeld opgehaald en hebben slechts 10 mensen in dienst. De website van RealFace is momenteel niet bereikbaar.

Meer Israelische overnames

In 2011 nam Apple voor het eerst een Israelisch bedrijf over, namelijk Anobit. Het ging hier om een veel grotere deal van naar schatting tussen de 400 en 500 miljoen dollar. In 2013 volgde het Israëlische bedrijf PrimeSense voor 345 miljoen dollar en in 2015 werd de overname van LinX bekend, een bedrijf dat gespecialiseerd was in cameratechnologie. Met deze deal was 20 miljoen dollar gemoeid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2017, 17:07
Categorie Apple
Onderwerpen gezichtsherkenning, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.