iPhone 8-concept met metalen rand.

Meer hints voor 3D-camera met gezichtsherkenning in iPhone 8

Er zijn meer hints verschenen die wijzen op gezichtsherkenning in de iPhone 8. LG Innotek zou de cameramodule maken die hiervoor nodig is. De 3D-frontcamera kan ook voor games gebruikt worden.

iPhone 8-concept met metalen rand.
De laatste weken gaat het omtrent de iPhone 8 vooral over de plaatsing van de Touch ID-sensor of de start van de massaproductie. We hebben nog relatief weinig gehoord over de camera’s van de iPhone 8. Het is zo goed als zeker dat de frontcamera een 3D-camera wordt en dat de dubbele cameralens op de achterkant verticaal geplaatst is. Er is ook al gesproken over gezichtsherkenning in de iPhone 8 en vandaag zijn er meer hints die die kant op wijzen.

iPhone 8 gezichtsherkenning van LG Innotek

Bronnen bij de productieketen melden dat de iPhone 8 een frontcamera krijgt waarmee gezichtsherkenning mogelijk is. Hierdoor kan de iPhone 8 door middel van de voorste camera zien wie het toestel vasthoudt en op deze manier mogelijk ook de iPhone ontgrendelen. De cameramodule voor deze gezichtsherkenning zou geleverd worden door LG Innotek. LG Innotek is nu ook al verantwoordelijk voor de dubbele cameralens op de iPhone 7 Plus.

Er zou een nieuwe locatie geopend worden waar LG Innotek deze cameramodule voor de iPhone 8 gaat maken. Apple zou vorig jaar de deal gesloten hebben met de producent. De totale order zou een waarde hebben van omgerekend $177 miljoen. De bronnen beweren dat de 3D-camera gebruikt kan worden voor ‘biometrische authenticatie’ en voor games. Het voordeel van de 3D-camera is dat deze gezichten een stuk beter herkent dan een standaard 2D-camera, zoals die gebruikt wordt voor gezichtsherkenning in de Samsung Galaxy S8. De beveiliging van de gezichtsherkenning in de iPhone 8 zou daardoor veel beter zijn.

De geruchten rondom de iPhone 8 vallen nu steeds meer op zijn plek. Eerder vandaag bleek dat de productie van de A11-chip bij TSMC van start gegaan is. Gisteren verschenen er ook renders van de iPhone 8 gebaseerd op afbeeldingen vanuit de productie. Hierop was ook de dubbele frontcamera zichtbaar gecombineerd met een volledig scherm, maar of dit er uiteindelijk ook zo uit gaat zien, zien we in september als de iPhone 8 waarschijnlijk aangekondigd gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2017, 17:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.