Teardown 10,5-inch iPad Pro bevestigt 4GB RAM en grotere batterij

Een teardown van de 10,5-inch iPad Pro bevestigt 4GB RAM en een grotere batterij. Ook blijkt deze iPad een miniatuur-uitvoering van de 12,9-inch iPad Pro.

Als je de 10,5-inch iPad Pro vergelijkt met de 12,9-inch iPad, dan valt al snel op dat er eigenlijk geen technische verschillen meer zijn. Oké, de behuizing en het scherm zijn groter en er zit ook een grotere batterij in, maar alle functies en technische specs zijn verder hetzelfde. Is de 10,5-inch iPad Pro dan een gekrompen versie van de 12,9-inch iPad, of lijkt het intern meer op z’n voorganger? De nieuwste teardown van de iPad Pro door iFixit geeft er antwoord op.


iFixit iPad Pro 10,5-inch RAM

Teardown 10,5-inch iPad Pro

De 10,5-inch iPad Pro is inmiddels in de Apple Store verkrijgbaar, maar er zullen weinig mensen zijn die hun aankoop meteen uit elkaar schroeven. Gelukkig is er dan altijd iFixit, het reparatiebedrijf dat elk nieuw Apple-product onder handen neemt. Het interne ontwerp van de 10,5-inch iPad Pro blijkt gelijk aan die van de 12,9-inch iPad Pro, waarbij alles net iets kleiner en compacter is uitgevoerd. Het is dus niet gebaseerd op zijn voorganger, de 9.7-inch iPad Pro 2017 review uit 2016.

https://www.iculture.nl/reviews/ipad-pro-9-7/

Apple voerde bij de 12,9-inch iPad Pro een nieuwe interne layout in, die het makkelijker maakt om de behuizing veilig te openen, zonder dat je allerlei dingen kapotmaakt. Je kunt met een mesje rondom snijden, zonder een displaykabel te raken. Apple heeft de displaykabels namelijk in het midden gepositioneerd. Het ziet er ook symmetrischer uit. Verder heeft Apple geen speciale schroefjes gebruikt, maar standaard Phillips-exemplaren. Ondanks die verbeteringen krijgt de 10,5-inch iPad Pro toch maar een magere reparatiescore van 2/10.

Volgens iFixit lijkt de pas geleden vernieuwde 9,7-inch iPad (het standaardmodel) sterk op de interne layout van de 9,7-inch iPad Pro.

https://www.iculture.nl/reviews/ipad-2017-review/

Meer kabels en 4GB RAM
iFixit zag nog meer veranderingen die het vermelden waard zijn. Zo zorgt de verbeterde refresh-rate van 120Hz ervoor dat er tweemaal zoveel kabels naar het beeldscherm lopen. In plaats van twee kabels zijn het nu vier. Dat is ook wel nodig, want 120Hz ligt behoorlijk hoog als je bedenkt hoeveel pixels er aangestuurd moeten worden.

iPad Pro teardown van iFixit 10,5-inch model 2017

iFixit bevestigt de aanwezigheid van 4GB RAM in de 10,5-inch iPad Pro, zoals eerder al werd gedacht. Het gaat om twee Micron 2GB LPDDR4-chips. Toshiba leverde het flashgeheugen en er zit een iets verbeterde batterij van 30,8Wh in (de vorige was 27,91Wh).

Wil je de 10,5-inch iPad Pro kopen, dan kun je in de Apple Store terecht. Het goedkoopste model kost €739 en voor het 12,9-inch exemplaar moet je minimaal €909 neertellen.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: dit zijn de vernieuwingen in de 10,5-inch iPad Pro

Wat is er nieuw bij de 10,5-inch iPad Pro (2017) en wat zijn de verschillen met de 9,7-inch iPad Pro uit 2016? We hebben alle verschillen op een rijtje gezet, zodat jij een goede afweging kunt maken.
Bekijk ook

iCulture vergelijkt: dit zijn de vernieuwingen in de 12,9-inch iPad Pro

Wat is er nieuw bij de 12,9-inch iPad Pro 2017 en wat zijn de verschillen met het vorige model? We hebben alle punten voor je op een rijtje gezet.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.