Dongle Lightning-oordopjes

‘iPhone 7 wordt geleverd met adapter, geen Lightning EarPods’

Deutsche Bank denkt dat Apple een Lightning-adapter gaat meeleveren bij de iPhone 7, waar je je 3,5mm oordopjes op kunt aansluiten. Nieuwe Lightning EarPods verwachten ze niet.

Volgens analisten van Deutsche Bank gaat Apple geen speciale Lightning EarPods meeleveren bij de volgende iPhone. In plaats daarvan zul je het moeten doen met een dongle. Zo’n Lightning-naar-3,5mm dongle zorgt ervoor dat je gebruikelijke oordopjes kunt blijven gebruiken.

Dongle Lightning-oordopjes

De analisten van de Deutsche Bank baseren zich op informatie die ze van bronnen uit de toeleveringsketen kregen. Apple zou volgens die bronnen de iPhone 7 gaan leveren met een Lightning-naar-3,5mm dongle zodat je de gebruikelijke EarPods kunt blijven gebruiken. Eerder werd gedacht dat Apple misschien speciale oordopjes met Lightning-aansluiting zou meeleveren. Ook zeggen de bronnen dat de iPhone 7 Plus voorzien is van 3GB RAM. De overige voorspellingen in het document komen overeen met geruchten die we al veel langer hebben gehoord, zoals een design dat op de iPhone 6s lijkt, dubbele camera’s voor de iPhone 6s Plus en een verbeterde camera op het standaardmodel. Ook voorspelt DB dat de nieuwe iPhone een betere geluidskwaliteit levert, beter bestand is tegen water en een aanraakgevoelige homeknop krijgt.

Eerder hebben we al eens de verschillende opties op een rijtje gezet, die Apple kan overwegen als ze de koptelefoonaansluiting achterwege willen laten. Het meeleveren van een adapter was daarbij één van de opties, ook al is het een wat halfslachtige. Daarmee geeft Apple eigenlijk aan dat ze de analoge oordopjes nog niet willen opgeven. Om te zorgen dat de dongle werkt met bestaande oordopjes zal deze een Digital to Analog Converter (DAC) moeten bevatten. Het resultaat is een vrij forse adapter, die je niet graag op zak steekt. Het ontwikkelen van zo’n adapter is waarschijnlijk net zo duur als het maken van Lightning EarPods.

Als Apple inderdaad de 3,5mm aansluiting achterwege laat, zullen ze wel een adapter moeten aanbieden. Mensen die dure oordopjes hebben gekocht kunnen ze anders niet langer gebruiken. Deutsche Bank merkt verder nog op dat een gematigde vraag voor de iPhone 7 verwachten en dat Apple geen topproductie gaat draaien. Volgens de bank is het een conservatieve keuze van Apple en hoeft het niet meteen te wijzen op een terugval in de verkoopcijfers.

Eerder vandaag kon je een nieuwe foto van de iPhone 7 Plus bewonderen, waarin de dubbele camera goed te zien is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2016, 15:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.