iPhone 7 - goud met antenne strepen en grotere camera

Nieuwe ‘iPhone 7’-beelden tonen een korter en dikker toestel

Op een nieuwe gelekte foto en nieuwe schematische tekeningen is een iPhone 7 zichtbaar die korter, smaller en dikker is. Zou Apple dan toch voor een grotere batterij gaan?

Er is een nieuwe gelekte foto opgedoken van de vermoedelijke iPhone 7. De foto toont een gouden iPhone met minder zichtbare antennestrepen en een grotere cameralens die we al eerder voorbij zagen komen op andere foto’s. Ook zijn er vermoedelijk nieuwe schematische tekeningen ontdekt die een iPhone 7 laten zien die iets korter en dikker is dan de huidige iPhone 6s. Zou Apple dan toch voor een grotere batterij gaan?

Foto iPhone 7 met minder zichtbare antennestrepen en grotere cameralens

iPhone 7 goud met antennestrepen en grotere cameralensDeze foto van de iPhone 7 bevestigt opnieuw dat Apple bij de volgende iPhone de antennestrepen wellicht minder zichtbaar gaat maken en deze nog iets verder naar de boven en onderkant verplaatst. Ook is de grotere cameralens te zien die we al eerder voorbij zagen komen.

Er lijken wel wat merkwaardigheden op de foto zichtbaar die erop zouden kunnen duiden dat het beeld gefotoshopt is. De cameralens lijkt niet volledig rond te zijn en de onderste antennestreep lijkt aan de linkerkant niet helemaal overeen te komen met de streep aan de rechterkant. De foto’s zouden zijn gelekt via de Chinese microblogsite Baidu.

Tekeningen tonen korter, smaller en dikker toestel

Naast de foto zijn er ook nieuwe schematische tekeningen opgedoken. Deze laten een iPhone 7 naast een iPhone 6s zien die qua afmetingen net iets korter, smaller en dikker is. In de lengte is de iPhone 7 volgens de tekeningen 138,29 mm vergeleken met de 138,3 mm van de iPhone 6s, in de breedte 67,06 mm in plaats van 67,1 mm en de dikte van het nieuwe toestel zou 7,15 mm zijn vergeleken met 7,1 mm. Ook zijn de nieuwe antennestrepen en grotere cameralens te zien op de tekeningen en zijn aan de onderkant de stereo-speakers terug. De schema’s bevestigen ook opnieuw het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting.

iPhone 7 - tekeningen met afmetingen en verschillende aanzichten

Bovenstaande afmetingen zouden erop kunnen wijzen dat Apple bij de iPhone 7 wellicht toch voor een grotere batterij gaat waardoor het toestel iets dikker wordt. Ook kan het zijn dat de extra ruimte nodig is voor de vermeende stereo-speakers. In de lengte zou er minder ruimte bij de homeknop kunnen zijn door een nieuwe Force Touch-homeknop waardoor het toestel iets korter kan worden. In de breedte zou Apple een paar millimeter van de schermranden kunnen afhalen om het toestel smaller te maken.

Als de bovenstaande gegevens juist zijn verschilt het uiterlijk van de iPhone 7 wellicht toch iets van de 6s, wat net weer wat interessante functies kan opleveren. De tekeningen laten ook nog een grotere iPhone zien, die de indruk wekt dat de iPhone 7 Plus hetzelfde formaat krijgt als de huidige 6s Plus.

In september zal blijken of de iPhone 7 daadwerkelijk dit soort specificaties gaat krijgen wanneer Apple het toestel officieel aankondigt. Wil je meer lezen over de iPhone 7, bekijk dan ons dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2016, 10:53
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.