virtuele-homeknop-iphone-force-touch

‘iPhone 7 krijgt vlakke Force Touch-homeknop’

Apple zou een Force Touch-homeknop in de iPhone 7 willen verwerken. Zo'n knop kan je niet indrukken en is beter waterbestendig.

Een Force Touch-homeknop is de volgende vernieuwing die Apple aan de iPhone 7 gaat toevoegen. Tipgevers uit het productieproces van de iPhone 7 hebben laten weten dat de normale homeknop ruimte gaat maken voor een exemplaar met Force Touch, die met trillingen het gevoel geeft dat je het indrukt.

virtuele-homeknop-iphone-force-touch

Force Touch homeknop in iPhone 7

Net zoals een Force Touch-scherm met een trilling de indruk wekt dat je op het scherm drukt, zo moet de nieuwe homeknop ook gaan werken. Dat beweert analistenbureau Cowen and Company op basis van gesprekken met de toeleveringsketen. Een soortgelijke techniek is ook te vinden in het trackpad van recente MacBooks. Daarbij krijg je het gevoel dat je een knop indrukt, maar in werkelijkheid beweegt er niets. Het enige wat jij voelt is een klopje tegen je vingertop.

Zo’n nieuwe homeknop roept wel meteen problemen op, namelijk bij het resetten van de iPhone. Momenteel kun je de iPhone resetten door de homeknop en de aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt te houden. Als er software-functies achter de knop zitten, zal Apple een nieuwe methode moeten vinden met knoppen die nog wel fysiek indrukbaar zijn, zoals de volumeknoppen.

Force Touch homeknop iPhone 7

Kortgeleden verscheen er een foto waarop de platte knop te zien was en in april waren er geruchten dat Apple een dergelijke knop aan het testen was. Op basis daarvan zijn ook al concepten gemaakt (zie foto).

Force Touch maakt waterdichte iPhone mogelijk

Een Force Touch-homeknop past bij Apple’s vermeende plannen om de iPhone 7 waterdicht te maken. Door een mechanische knop te vervangen door een platte knop die niet ingedrukt hoeft te worden, is er geen kans dat er water naar binnen komt. Op termijn zou Apple de homeknop en de Touch ID-sensor willen vervangen door een knop die helemaal in het scherm is verwerkt, zo beweren geruchten. Maar dat zal pas in 2017 of daarna gaan gebeuren.

Cowen and Company beweren verder dat de iPhone 7 een waterdichte behuizing krijgt, iets waar al maandenlang over wordt gespeculeerd. Ook zeggen de analisten dat Apple de koptelefoonaansluiting laat vallen, een niet zo verrassende constatering na alle geruchten erover. Een vierde grote verandering is dat de iPhone 7 Pro/Plus een dubbele camera krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2016, 9:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen force touch, homeknop, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.