Pokémon Go-logo.

Ga de straat op met Pokémon Go

Pokémon Go is eindelijk beschikbaar gekomen in de eerste groep landen. Het spel waarmee je op pad moet gaan in de echte wereld om Pokémon te vangen, is beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Nederland volgt vermoedelijk snel.

Pokémon Go-logo.
Fans hebben er even naar uit moeten kijken, maar de release van Pokémon Go voor iOS is nu echt aanstaande. Tijdens de E3 lieten Nintendo en ontwikkelaar Niantic al weten dat Pokémon Go in juli wereldwijd zou verschijnen en vandaag is de eerste groep landen aan de beurt, namelijk Australië en Nieuw-Zeeland. Nederland en België volgen vermoedelijk snel.

Pokémon vangen in de echte wereld in Pokémon Go

In Pokémon Go is het wederom de bedoeling om Pokémon te verzamelen en ermee te vechten, net als in de traditionele Pokémon-games. Het grote verschil hier is echter dat je in Pokémon Go daadwerkelijk op pad moet gaan om de wilde Pokémon te kunnen vangen. De game maakt namelijk gebruik van jouw locatie. Dat wil zeggen dat je een water-Pokémon bijvoorbeeld alleen maar kan vinden in de buurt van een rivier of zee.

Pokémon GO zet Pokémon in de echte wereld.

In Pokémon Go worden monumentale gebouwen en andere belangrijke plekken aangegeven als PokéStops. Bij deze locaties vind je Pokéballs die je vervolgens weer kunt gebruiken om Pokémon mee te vangen. De game bevat ook de bekende Gyms, maar werken wel iets anders dan in de normale games. In teamverband creëer je een Gym waar andere spelers het tegen de Pokémon van het team op kunnen nemen. Eind juli brengt Nintendo ook een extra accessoire op de markt genaamd de Pokémon Go Plus. Dit is een polsbandje die detecteert of er Pokémon in de buurt zijn. Deze kost €39,99. Pokémon Go zelf is gratis te downloaden, maar heeft wel in-app aankopen.

Nintendos-Pokemon-GO-Plus-wearable

Pokémon Go is nu dus al te downloaden in Nieuw-Zeeland en Australië, dus het kan niet lang meer duren voordat de game ook in Nederland beschikbaar komt. Kun je daar niet op wachten, dan kun je de game wel alvast downloaden via een Australisch-account, want die versie is gewoon in Nederland te spelen. In onderstaande tip lees je hoe je een Amerikaanse Apple ID aan kunt maken, maar dezelfde werkwijze geldt ook voor een Australische Apple ID. Wil je dit zonder creditcard aanmaken, dan is er een aparte manier vereist. Om Pokémon Go te spelen heb je bovendien een Google- of een Pokémon Club-account nodig.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 06 juli: Tip voor het aanmaken van een buitenlands account zonder creditcard toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juli 2016 om 10:38
Onderwerp
Categorie
Apps
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.