iPhone 6 SE modkit

Maak van je iPhone SE een iPhone 6s met deze mod kit

Met de iPhone 6 SE mod kit kun je je iPhone SE voorzien van een behuizing die meer lijkt op de iPhone 6s. Alleen geschikt voor ervaren iPhone-knutselaars!

De iPhone SE is een krachtig toestel, maar misschien had je toch liever de looks van een iPhone 6s. Dat kan, met de iPhone 6 SE modkit. Daarmee stop je de componenten van de iPhone SE in de modernere behuizing van een iPhone 6s. Je moet er wel stalen zenuwen voor hebben.

iPhone 6 SE modkit

iPhone 6 SE mod kit

Vroege geruchten wekten de indruk dat de iPhone SE eruit zou zien als een miniatuurversie van de iPhone 6s. Chinese fabrikanten maakten zelfs al hoesjes en andere accessoires in de vorm van een iPhone 6s. De werkelijkheid was anders: Apple koos ervoor om de behuizing van de iPhone 5s opnieuw te gebruiken. Veel mensen vinden het een prachtig design, maar vind je het toch wat gedateerd en heb je spijt van je iPhone SE, dan is er hoop.

iPhone 6 SE modkit

Je haalt de onderdelen uit een iPhone SE en stopt ze in deze behuizing in iPhone 6s-stijl, zo laat het Duitse Computer Bild zien. Zij gebruikten onderdelen die gewoon op de onderdelenmarkten te koop zijn. Het blad waarschuwt dat het niet een klusje is dat je zomaar even uitvoert. Ze schakelden ervaren techneuten in, die meer dan twee uur zaten te knutselen om het voor elkaar te krijgen. Ook is er plakband gebruikt om te voorkomen dat onderdelen zoals de batterij niet gaan rammelen in de iets te grote case. “Heb je nooit eerder een iPhone opengeschroefd, dan zal het waarschijnlijk mislukken”, waarschuwen de Duitsers.

Ook waarschuwen ze dat je geen goedkope onderdelen op de Chinese markt moet kopen. De Lightning-connector en de koptelefoonaansluiting sluiten niet mooi aan. De knoppen zijn moeilijk in te drukken en er zijn vaak wat dingen die niet kloppen: het gat voor de camera loopt bijvoorbeeld door de antennestrepen heen.

iPhone SE ombouwen

Goedkoop is het overigens wel: een nieuw achterkantje koop je voor minder dan $20 en het eindresultaat is een telefoon die je daadwerkelijk kunt gebruiken. Het zou ook een oplossing kunnen zijn voor mensen die nog een iPhone 5 hebben en een wat moderner uiterlijk willen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2016, 9:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen iPhone 6s, iPhone SE
Device iPhone SE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.