Apple-logo opstarten

1970-bug opgelost in iOS 9.3 beta 4, binnenkort in iOS 9.3 voor iedereen

De 1970-bug is opgelost in iOS 9.3 beta 4 en latere versies. Heb je een onbruikbaar geworden iPhone, dan kun je deze nu met weinig moeite weer werkend krijgen. Hier lees je hoe dat moet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Toestellen die onbruikbaar zijn geworden door de 1970-bug kunnen vanaf nu weer tot leven worden gebracht. Apple blijkt in iOS 9.3 beta 4 het probleem al te hebben opgelost. Het betekent dat de 1970-bug bij de publieke release van iOS 9.3 definitief voorbij is. Maar mocht je haast hebben, omdat je met een onbruikbaar toestel zit, dan is er nu al hoop.


Apple-logo opstarten

De publieke beta van iOS 9.3 beta 4 verscheen twee dagen geleden, vlak na de developerbeta. In deze nieuwe beta het niet langer mogelijk om je toestel op een datum vóór 1 januari 2001 te zetten. Dit voorkomt dat mensen het voor de grap proberen of dat anderen een grap met jouw toestel uithalen.

Bekijk ook

Apple lost '1970 datum-bug' spoedig op met iOS-update

Apple zegt bekend te zijn met de 1970 datum-bug op 64-bits iDevices en laat weten dat er spoedig een update verschijnt die het probleem moet verhelpen.

Zo los je de 1970-bug op

Heb je een toestel dat vastzit op het Apple-logo, dan kun je dit via iTunes oplossen:

  1. Meld je aan bij het publieke betaprogramma, mocht je dit nog niet hebben gedaan.
  2. Download iOS 9.3 beta 4.
  3. Herstel de iPhone via iTunes, waarbij je de betaversie installeert.
  4. Het toestel zal nu weer normaal opstarten.

Begin deze maand werd bekend dat iPhones vastliepen als je de datum wijzigde naar 1 januari 1970. Dit gebeurde alleen op iPhones met 64-bit processor. Er waren allerlei oplossingen, waaronder het bezoeken van de Apple Store en het loswrikken van de batterij, maar echt aantrekkelijk waren die niet. Bij de Apple Store kon je op weinig sympathie rekenen als je als zoveelste ‘slachtoffer’ binnen kwam lopen. Dat hoeft nu niet meer, want je kunt het makkelijk zelf herstellen.

iOS 9.3 beta 4: kleine veranderingen

iOS 9.3 beta 4 is deze week beschikbaar gekomen en bevat kleine veranderingen, zoals een nieuw icoontje voor Nachtmodus en sterretjes in plaats van populariteitsbalkjes in de Muziek-app. Aanvankelijk ontstond ook de indruk dat navigeren met de Apple Pencil niet meer mogelijk was, maar die functie komt gelukkig weer terug.

Bekijk ook

Publieke beta 4 iOS 9.3 met nachtmodus en meer nu beschikbaar (update)

De vierde beta van iOS 9.3 is nu beschikbaar voor geregistreerde testers. iOS 9.3 heeft enkele grote nieuwe functies, zoals de nachtmodus en beveiligde notities.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 maart 2016 om 14:36
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.