Bug in publieke iOS 9.3 beta 4 blokkeert Apple Watch-notificaties van derden

Publieke betatesters hebben een bug in iOS 9.3 beta 4 ontdekt: notificaties op de Apple Watch komen niet aan bij apps van derde partijen zoals WhatsApp.

apple watch notificaties inschakelen voorbeeld

De vierde beta van iOS 9.3 blijkt een vervelende bug te bevatten. iCulture kreeg meerdere meldingen van gebruikers, die opeens geen notificaties op hun Apple Watch meer krijgen. Het gaat om notificaties van derde partijen, zoals WhatsApp en Facebook. Het merkwaardige is dat notificaties van Apple’s eigen apps wel gewoon binnen blijven komen.

Bug in iOS 9.3 beta 4

Een van de mogelijke oplossingen zou zijn, dat je je Apple Watch een update geeft naar watchOS 2.2 en daarna opnieuw koppelt via Bluetooth. De publieke beta daarvan is echter nog niet beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen sinds januari watchOS 2.2 in betaversie testen. De meest recente beta van watchOS 2.2 is beta 4, die eerder deze week verscheen met verbeterde Kaarten-app. Maar ook die beta is alleen voor ontwikkelaars beschikbaar.

Geen notificaties meer iOS 9.3 beta 4

Mogelijk heeft het probleem ermee te maken dat de publieke betatesters al wel iOS 9.3 beta 4 geïnstalleerd hebben, maar nog niet beschikken over de bijbehorende betaversie van watchOS. In dat geval is het een waarschijnlijk tijdelijk probleem: zodra watchOS 2.2 als publieke betaversie of voor het grote publiek beschikbaar komt, zullen de notificaties ook weer werken.

Zie ook de reacties onder ons eerdere artikel, waarbij meerdere lezers melden dat ze geen notificaties meer krijgen:

Bekijk ook

Publieke beta 4 iOS 9.3 met nachtmodus en meer nu beschikbaar (update)

De vierde beta van iOS 9.3 is nu beschikbaar voor geregistreerde testers. iOS 9.3 heeft enkele grote nieuwe functies, zoals de nachtmodus en beveiligde notities.

https://twitter.com/adambazuin/status/702811135100260353

Gelukkig biedt iOS 9.3 beta 4 ook goed nieuws: de update lost het probleem met de 1970-bug op en bevat nog wat andere kleine verbeteringen zoals een nieuw icoontje voor de Nachtmodus.

Bekijk ook

Apple Watch-notificaties inschakelen en uitschakelen

Berichtgeving (notificaties) instellen op de Apple Watch doe je zo: inschakelen, uitschakelen en voorkomen dat anderen kunnen meekijken op jouw scherm. In deze tip lees je hoe Apple Watch-meldingen werken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.