Apple Watch-notificaties

Bug in publieke iOS 9.3 beta 4 blokkeert Apple Watch-notificaties van derden

Publieke betatesters hebben een bug in iOS 9.3 beta 4 ontdekt: notificaties op de Apple Watch komen niet aan bij apps van derde partijen zoals WhatsApp.

apple watch notificaties inschakelen voorbeeld

De vierde beta van iOS 9.3 blijkt een vervelende bug te bevatten. iCulture kreeg meerdere meldingen van gebruikers, die opeens geen notificaties op hun Apple Watch meer krijgen. Het gaat om notificaties van derde partijen, zoals WhatsApp en Facebook. Het merkwaardige is dat notificaties van Apple’s eigen apps wel gewoon binnen blijven komen.

Bug in iOS 9.3 beta 4

Een van de mogelijke oplossingen zou zijn, dat je je Apple Watch een update geeft naar watchOS 2.2 en daarna opnieuw koppelt via Bluetooth. De publieke beta daarvan is echter nog niet beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen sinds januari watchOS 2.2 in betaversie testen. De meest recente beta van watchOS 2.2 is beta 4, die eerder deze week verscheen met verbeterde Kaarten-app. Maar ook die beta is alleen voor ontwikkelaars beschikbaar.

Geen notificaties meer iOS 9.3 beta 4

Mogelijk heeft het probleem ermee te maken dat de publieke betatesters al wel iOS 9.3 beta 4 geïnstalleerd hebben, maar nog niet beschikken over de bijbehorende betaversie van watchOS. In dat geval is het een waarschijnlijk tijdelijk probleem: zodra watchOS 2.2 als publieke betaversie of voor het grote publiek beschikbaar komt, zullen de notificaties ook weer werken.

Zie ook de reacties onder ons eerdere artikel, waarbij meerdere lezers melden dat ze geen notificaties meer krijgen:

Gelukkig biedt iOS 9.3 beta 4 ook goed nieuws: de update lost het probleem met de 1970-bug op en bevat nog wat andere kleine verbeteringen zoals een nieuw icoontje voor de Nachtmodus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2016, 12:07
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.