Apple iPhone-familie

Nieuwe 5,8-inch iPhone met AMOLED-scherm en gebogen glas verwacht in 2017

Apple zou plannen hebben om een 5,8-inch iPhone met AMOLED-scherm en een behuizing met gebogen glas uit te brengen, zegt analist Ming-Chi Kuo.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou plannen hebben om een nieuwe high-end iPhone te ontwikkelen, die in 2017 moet verschijnen. Het toestel zou een behuizing van gebogen glas hebben en een AMOLED-scherm van 5,8-inch. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo, die de afgelopen jaren een goed track record heeft opgebouwd.

Apple iPhone-familie

Nieuw 5,8-inch toestel

Het design van dit nieuwe toestel wijkt af van eerdere modellen, schrijft de analist in een rapport aan beleggers. Het nieuwe design zou lijken op dat van de iPhone 4 en 4s, waarbij voor- en achterkant van glas zijn gemaakt. In plaats van vlakke glasplaten zou Apple kiezen voor gebogen panelen, zowel aan de voor- als aan de achterzijde. Verder zou Apple voor het eerst AMOLED willen gebruiken. Er waren al eerder geruchten over een 5,8-inch toestel.

Apple zou op zoek zijn naar bijzondere materialen, om te zorgen dat de iPhone zich onderscheidt van concurrenten. Glas is geschikt omdat er dunne en lichte behuizingen mee kunnen worden gemaakt, maar Apple overweegt ook plastic en keramische materialen.

Draadloos opladen en biometrische functies

Binnenin verwacht Kuo nieuwe functies zoals draadloos opladen en biometrische technieken, als gezichtsherkenning of een irisscanner. Hiervoor kan de frontcamera worden gebruikt. Apple heeft al patenten voor gezichtsherkeninning en 3D-weergave van objecten. Bovendien deden ze recent overnames die ermee te maken kunnen hebben, namelijk Emotient (emoties herkennen) en Faceshift (realtime 3D-weergave van gezichten).

Kuo weet nog niet hoe de nieuwe iPhone in Apple’s assortiment past, maar denkt dat er twee mogelijkheden zijn. De 5,8-inch iPhone met AMOLED-scherm zou een vervanger kunnen zijn voor het huidige 5,5-inch model, dat nu nog is voorzien van LCD-TFT-scherm. Ook zou het toestel als high-end toestel kunnen worden toegevoegd aan de huidige line-up.

Kuo schrijft in zijn notitie onder andere:

We expect the 2017 new iPhone model to adopt a structural design similar to that of iPhone 4/ 4s, meaning it will be equipped with glass on both the front and back sides, and a metal frame surrounded the edges. The difference is that the new model will likely come with a curved screen and curved glass casing, with other important features including a 5.8-inch AMOLED display, wireless charging, and more biometric recognitions (facial or iris). Given the curved design, the new model may look smaller than an existing 5.5-inch iPhone.

Productie van AMOLED-schermen

Dit hangt er onder andere vanaf hoeveel AMOLED-schermen Apple kan inkopen. Er wordt al jarenlang gesproken over AMOLED-schermen in iPhones, maar los van de productiekosten is er bij Apple ook nog het probleem dat ze gigantische aantallen moeten hebben. Kuo verwachtte eerder dat Apple pas in 2019 AMOLED-schermen gaat inbouwen. Door technische ontwikkelingen is hij nu wat optimistischer geworden. Maar de kans dat op korte termijn alle iPhones zijn voorzien van AMOLED-scherm, is niet zo groot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2016, 11:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen Ming-Chi Kuo, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.