iPhone 7 concept

‘Komende jaren nog geen AMOLED-scherm in iPhones’

Apple lijkt nog niet van plan te zijn om nieuwe iPhones uit te rusten met een AMOLED-scherm. Foxconn zou geïnvesteerd hebben in een nieuwe fabriek die LCD-schermen voor de iPhone maakt.

iPhone 7 conceptDe bekende analist Ming-Chi Kuo heeft weer van zich laten horen. Hij meldt nu dat het onwaarschijnlijk is dat Apple de komende jaren gebruik gaat maken van een AMOLED-scherm voor de iPhone. Foxconn, de maker van de iPhones, zou flink geïnvesteerd hebben in een nieuwe fabriek voor LCD-schermen.

Nog geen AMOLED voor toekomstige iPhones

Hoewel Apple wel een patent gekregen heeft voor een AMOLED-scherm voor de iPhone, lijkt het er niet op dat Apple in de nabije toekomst het LCD-scherm van de iPhone gaat vervangen door een AMOLED-scherm. Het AMOLED-scherm wordt geprezen om een lager energieverbruik en diepere kleuren, maar Ming-Chi Kuo meldt dat Foxconn voor $4 miljard geïnvesteerd heeft in een LTPS TFT-LCD-fabriek, speciaal voor iPhone-schermen.

Apple heeft inmiddels wel al een apparaat met een AMOLED-scherm op de markt gebracht. De Apple Watch is op dit moment het enige en eerste apparaat van Apple dat uitgerust is met zo’n scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2015, 17:53
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen iPhone, Ming-Chi Kuo, oled, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.