‘Komende jaren nog geen AMOLED-scherm in iPhones’

Apple lijkt nog niet van plan te zijn om nieuwe iPhones uit te rusten met een AMOLED-scherm. Foxconn zou geïnvesteerd hebben in een nieuwe fabriek die LCD-schermen voor de iPhone maakt.

iPhone 7 conceptDe bekende analist Ming-Chi Kuo heeft weer van zich laten horen. Hij meldt nu dat het onwaarschijnlijk is dat Apple de komende jaren gebruik gaat maken van een AMOLED-scherm voor de iPhone. Foxconn, de maker van de iPhones, zou flink geïnvesteerd hebben in een nieuwe fabriek voor LCD-schermen.

Nog geen AMOLED voor toekomstige iPhones

Hoewel Apple wel een patent gekregen heeft voor een AMOLED-scherm voor de iPhone, lijkt het er niet op dat Apple in de nabije toekomst het LCD-scherm van de iPhone gaat vervangen door een AMOLED-scherm. Het AMOLED-scherm wordt geprezen om een lager energieverbruik en diepere kleuren, maar Ming-Chi Kuo meldt dat Foxconn voor $4 miljard geïnvesteerd heeft in een LTPS TFT-LCD-fabriek, speciaal voor iPhone-schermen.

Bekijk ook

Apple krijgt patent voor AMOLED-schermen in iPhones, iPads en Macs

Krijgt je iPhone, iPad of Mac binnenkort een AMOLED-scherm? Apple heeft er nu alvast het juiste patent voor in handen.

Apple heeft inmiddels wel al een apparaat met een AMOLED-scherm op de markt gebracht. De Apple Watch is op dit moment het enige en eerste apparaat van Apple dat uitgerust is met zo’n scherm.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.