Apple krijgt patent op beveiliging via gezichtsherkenning en irisscanner

Apple werkt aan nieuwe beveiligingsvormen zoals gezichtsherkenning, oogscans en spraakherkenning.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

IrisscannerApple werkt aan nieuwe manieren om de beveiliging van producten te verbeteren. Dat blijkt uit een nieuw patent, dat donderdag is gepubliceerd. Hierin wordt een methode beschreven om toegang tot gegevens te krijgen met behulp van biometrische gegevens. Naast vingerafdrukken worden ook handpalmafdrukken, gezichtsherkenning, irisscans en spraakherkenning als mogelijke nieuwe beveiligingsvormen genoemd.

De nieuwe beveiligingsvormen zouden volgens het patent gebruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot gegevens die bijvoorbeeld op een iPhone, iPad of Mac zijn opgeslagen. Afhankelijk van de gegevens zouden meerdere beveiligingsniveaus mogelijk zijn. Zo zou je voor bepaalde bestanden meer autorisatie nodig hebben, bijvoorbeeld gezichtsherkenning, irisscan én spraakherkenning.

Het is de eerste keer dat Apple met dergelijke nieuwe methoden experimenteert. Tot nu toe waren het vooral externe ontwikkelaars die dat deden. De Israëlische start-up Umoove ontwikkelde eerder al eigen technologie voor gezichtsherkenning. Met een gratis game kunnen iPhone-gebruikers zelf proberen hoe het besturen van een personage met bewegingen van het gezicht, het zogeheten eyetracking, werkt.

Het patent werd al op 31 augustus 2012 ingediend, ruim een jaar voordat Apple de Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 5s introduceerde. Dit lijkt dan ook slechts het begin van nieuwe manieren om Apple-producten te beveiligen. Apple dient echter veel patenten in, hoofdzakelijk om ideeën te beschermen. Niet elke patentaanvraag leidt ook tot een nieuw product of functie.

Via Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 16:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.