iphone-7-goud-concept

‘Apple investeert in Taiwanese fabrikant van AMOLED-schermen’

Apple zou flink geïnvesteerd hebben in een Taiwanees bedrijf voor de levering van AMOLED-schermen. Hoewel het bedrijf niet inhoudelijk wilde reageren, schoten de aandelen wel omhoog.

We kunnen er nu toch wel bijna zeker van zijn dat Apple van plan is om een volgende iPhone te voorzien van een OLED-scherm. Opnieuw zijn er geruchten dat Apple met een partij in gesprek is voor de levering van AMOLED-schermen, een type OLED-scherm. Het zou gaan om AU Optronics, zo melden Taiwanese bronnen.


iphone-7-goud-concept

Apple investeert in OLED-schermen

Volgens de bron zou Apple hevig geïnvesteerd hebben in AU Optronics, waardoor het bedrijf omgebouwd kan worden tot leverancier van AMOLED-schermen voor toekomstige iPhones. Het bedrijf wilde niet reageren, maar de aandelen van AU Optronics gingen na het gerucht wel meteen met 5% omhoog. AUO is al lange tijd gespecialiseerd in dit soort schermen en heeft ook schermen geleverd voor onder andere Huawei. AUO heeft eerder al met Apple samengewerkt aan LCD-schermen.

De techniek in OLED-schermen is geavanceerder dan in de nu gebruikte LCD-schermen, waardoor het scherm energiezuiniger en flexibeler is. Ook kunnen OLED-schermen mooiere en diepere zwartkleuren tonen. Tot slot zijn de schermen dunner, waardoor het toestel zelf platter gemaakt kan worden. De bekende en goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo meldde eerder dat er voorlopig nog geen AMOLED-scherm voor de iPhone zal komen, terwijl Apple wel al patenten toegewezen gekregen heeft voor een AMOLED-scherm in de iPhone.

Apple en OLED: een overzicht

De geruchten over Apple en OLED-schermen gaan al een hele tijd terug. Al in 2011 verscheen er een patent van Apple voor een zuinig OLED-scherm in een toekomstige iPhone, terwijl bijna een jaar geleden een meer specifieke planning besproken werd. Apple zou in 2018 over willen stappen naar flexibele OLED-schermen, maar er zouden nog wel wat technische problemen zijn.

Zowel Samsung als LG zouden OLED-schermen gaan leveren voor een iPhone in 2018, terwijl ook Japan Display zich aan het voorbereiden zou zijn op de massaproductie. Tot slot zou Apple zelf ook werken aan nieuwe schermtechnologieën in een laboratorium in Taiwan. Dit zou de schermen vooral dunner en helderder maken. Het lijkt er in ieder geval op dat we voor dit jaar nog geen OLED- of AMOLED-schermen hoeven te verwachten en dat we pas bij de iPhone 8 in 2018 de eerste resultaten van deze ontwikkelingen te zien krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2016, 12:03
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp oled
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.