iPhone 7 concept zonder camerabult en koptelefoonaansluiting.

Komt Apple met een nog grotere 5,8-inch iPhone op de proppen?

Gaat Apple een nóg grotere iPhone op de markt brengen? Bronnen uit Taiwan melden dat Apple een 5,8-inch toestel op de markt wil brengen, uitgerust met een AMOLED-scherm. Zie jij zo'n grote iPhone zitten?

iPhone 7 concept zonder camerabult en koptelefoonaansluiting.
Heeft Apple de smaak te pakken? Sinds 2014 zijn de schermen van de iPhone-modellen alleen maar groter geworden, met als toppunt de 5,5-inch iPhone 6(s) Plus. Maar volgens bronnen van Digitimes is Apple van plan om in de toekomst een iPhone uit te brengen met een schermformaat van 5,8-inch, nog groter dan de huidige iPhones.

Nóg grotere iPhone met AMOLED-scherm

Het toestel zou bovendien een niet-flexibel AMOLED-scherm krijgen. Het grotere toestel met 5,8-inch scherm moet rond 2018 op de markt komen, als alles meezit zelfs in 2017. Dankzij het AMOLED-scherm is de kleur zwart op het scherm mooier en dieper. Bovendien is een AMOLED-scherm een stuk energiezuiniger dan de huidige gebruikte schermtechniek. Vorige week kwam nog het gerucht dat de eerste iPhone met een OLED-scherm al in 2017 het licht gaat zien, terwijl eerder gesproken werd over 2018. Samsung zou te boek staan als producent voor het AMOLED-scherm.

Maar wat moet Apple van plan zijn met een nog grotere iPhone? Ze zijn in ieder geval niet de eerste: er bestaat al een 5,8-inch Samsung Galaxy Mega en Samsung heeft zelf een 6,3-inch groot exemplaar van de Galaxy Mega. Bij de iPads zagen we ook al dat Apple kiest voor grotere schermen tot maar liefst 12,9-inch in de iPad Pro.

Via: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2016, 17:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.