Komt Apple met een nog grotere 5,8-inch iPhone op de proppen?

Gaat Apple een nóg grotere iPhone op de markt brengen? Bronnen uit Taiwan melden dat Apple een 5,8-inch toestel op de markt wil brengen, uitgerust met een AMOLED-scherm. Zie jij zo'n grote iPhone zitten?

iPhone 7 concept zonder camerabult en koptelefoonaansluiting.
Heeft Apple de smaak te pakken? Sinds 2014 zijn de schermen van de iPhone-modellen alleen maar groter geworden, met als toppunt de 5,5-inch iPhone 6(s) Plus. Maar volgens bronnen van Digitimes is Apple van plan om in de toekomst een iPhone uit te brengen met een schermformaat van 5,8-inch, nog groter dan de huidige iPhones.

Nóg grotere iPhone met AMOLED-scherm

Het toestel zou bovendien een niet-flexibel AMOLED-scherm krijgen. Het grotere toestel met 5,8-inch scherm moet rond 2018 op de markt komen, als alles meezit zelfs in 2017. Dankzij het AMOLED-scherm is de kleur zwart op het scherm mooier en dieper. Bovendien is een AMOLED-scherm een stuk energiezuiniger dan de huidige gebruikte schermtechniek. Vorige week kwam nog het gerucht dat de eerste iPhone met een OLED-scherm al in 2017 het licht gaat zien, terwijl eerder gesproken werd over 2018. Samsung zou te boek staan als producent voor het AMOLED-scherm.

Bekijk ook

'Eerste iPhone met OLED-scherm verschijnt al in 2017'

Apple zou in 2017 de overstap al willen maken naar OLED-displays. Dit is een jaar eerder dan voorgaande geruchten deden vermoeden.

Maar wat moet Apple van plan zijn met een nog grotere iPhone? Ze zijn in ieder geval niet de eerste: er bestaat al een 5,8-inch Samsung Galaxy Mega en Samsung heeft zelf een 6,3-inch groot exemplaar van de Galaxy Mega. Bij de iPads zagen we ook al dat Apple kiest voor grotere schermen tot maar liefst 12,9-inch in de iPad Pro.

Bekijk ook

Waarom Apple een iPhone Pro moet maken

Apple zou een iPhone Pro moeten maken, gericht op professionele gebruikers die het maximale uit hun iPhone willen halen. Wij denken alvast na welke functies zo'n iPhone Pro moet hebben.

Via: iDownloadblog

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.