iFixit iPad mini 2019 teardown.

Teardown van de iPad mini 2019: binnenkijken bij Apple’s kleinste iPad

iFixit is terug met met een nieuwe teardown. Uit de teardown van de iPad mini 2019 blijkt dat er veel overeenkomsten zijn met het eerdere model, maar dat de binnenkant totaal vernieuwd is.

iPad mini 2019 teardown

Afgelopen week hadden we al de teardown van de AirPods 2 en nu is het de beurt aan het volgende nieuwe product. De iPad mini 2019 teardown laat zien wat er allemaal nieuw is aan de binnenkant. Om de iPad mini open te maken is weer het nodige gereedschap nodig. Zo zijn de verwarmingselementen en zuignappen nodig om het scherm van de behuizing af te halen.

Na het openen van de iPad mini valt meteen op dat er iets veranderd is. De connector van de batterij zit namelijk vastgelijmd aan de cover, waardoor je de batterij meteen loshaalt als je hem openmaakt. De iPad mini 2019 heeft een nieuwe batterij in vergelijking met zijn voorganger. De aansluitingen zijn vernieuwd, waardoor de vorige accu’s niet geschikt zijn voor dit nieuwe model. Met 19,32Wh is de batterij even groot als die van de vorige mini. Andere verbeteringen die meteen naar voren komen zijn de vernieuwde voorste camera en de True Tone-sensoren. De voorste 7MP-camera lijkt erg op die van de 10,5-inch iPad Pro uit 2017.

Geopende iPad mini 2019 in iFixit teardown.

Toch merkt iFixit op dat het uit elkaar halen van een iPad nog steeds een stuk lastiger is dan bij een iPhone. Zo zijn de onderdelen van de thuisknop vastgelijmd, terwijl dit bij vroegere iPhones veel makkelijker te vervangen was. Op het moederbord vinden we alle chips van de iPad mini, zoals de nieuwe A12-chip, de Bluetooth en Wi-Fi-module en de touchscreen controller. Het loshalen van de moederbord bleek nog best lastig te zijn. Uit de teardown bleek verder dat er 3GB RAM in zit en dat de mini Bluetooth 5.0 aan boord heeft.

iFixit iPad mini 2019 teardown met thuisknop.

iFixit concludeert dat de iPad mini 5 meer is dan een gekrompen iPad. Qua innerlijk design is alles voor een groot deel uniek, hoewel er ook wel overeenkomsten zijn. Dit levert de iPad mini een repareerbaarheidsscore van 2 op een schaal van 10. Het loshalen van de schroefjes is een pluspunt, maar het vervangen van de batterij blijft ingewikkeld. Voor schermvervanging is het verwijderen van de homeknop vereist voor het behoud van Touch ID, waardoor het zelf repareren nogal ingewikkeld kan zijn. Meer foto’s en informatie vind je op de website van iFixit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2019, 17:39
Bron Bron iFixit
Via Via MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerp iPad mini 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.