Cloudflare Warp VPN.

Cloudflare voegt gratis VPN-dienst Warp toe aan 1.1.1.1-app

Cloudflare heeft haar eerdere 1.1.1.1-app uitgebreid met een nieuwe VPN-dienst. Met Warp maak je je internetverbinding veiliger en is vooral bedoeld voor mensen die weinig verstand hebben van VPN's.

Cloudflare Warp: nieuwe VPN-dienst

Er zijn allerlei VPN-apps voor iPhone en iPad. Een VPN zorgt ervoor dat je internetverkeer afgeschermd wordt. In plaats van een aparte app heeft Cloudflare de nieuwe Warp-dienst toegevoegd aan de reeds bestaande 1.1.1.1-app, waarmee je de DNS van Cloudflare kon gebruiken.


Warp is de volgende stap van Cloudflare om internetten veiliger te maken. Via een simpele instelling in de app zorg je voor encryptie via de servers van Cloudflare. Volgens Cloudflare zorgt de extra beveiliging niet voor een vertraging van je verbinding, zoals bij veel VPN’s het geval is. De beveiligde verbinding geldt voor de browser, maar ook voor het internetverkeer via apps.

Warp is gratis te gebruiken, al komt er op den duur ook een uitgebreidere versie Warp+ die een nog snellere verbinding geeft. Cloudflare belooft dat ze niets met je data doen. Je hoeft geen persoonlijke informatie op te geven om Warp te gebruiken en je browsinggegevens worden niet doorverkocht. De technologie die Cloudflare voor deze VPN gebruikt kregen ze in handen door de overname van Neumob in november 2017.

Cloudflare Warp.

Warp is nu nog alleen geschikt voor mobiele toestellen. Je kan de VPN activeren via de 1.1.1.1-app. Momenteel is er nog wel een wachtlijst. De wachtlijst telt op moment van schrijven ruim 270.000 wachtenden, dus het kan nog wel eventjes duren voordat jij van Warp gebruik kan maken. De komende tijd belooft Cloudflare de dienst steeds meer uit te rollen over alle wachtenden.

Meer achtergrondinformatie over Warp vind je op de blog van Cloudflare.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2019, 11:32
Bron Bron Cloudflare
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerp vpn
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.