iPhone XS zilver

Kuo: ‘iPhone 2019 komt wederom in drie formaten’

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo weet het zeker: Apple gaat volgend jaar weer drie nieuwe iPhones uitbrengen. Hij voorspelt dat Apple wederom met drie verschillende formaten komt, dezelfde als dit jaar. Hij wist ook nog een paar andere details te verklappen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone XS en de iPhone XS Max liggen inmiddels in de winkels, maar het wachten is nog wel op de iPhone XR. De iPhone XR pre-order start later deze week, maar dat weerhoudt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo er niet van om alvast vooruit te kijken naar de 2019 iPhones. Hij denkt dat Apple wederom met drie formaten komt: 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch.

‘iPhone in 2019 in drie formaten’

Apple lijkt de trend van drie nieuwe iPhones per jaar volgens Ming-Chi Kuo dus door te zetten. De 5,8-, 6,1- en 6,5-inch 2019 iPhones worden de opvolgers van de huidige iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Dat betekent dus dat Apple geen grotere en hoogstwaarschijnlijk ook geen kleiner toestel op de markt brengt.

iPhone 2019 voorspelling van Ming-Chi Kuo.

Ook over de gebruikte schermtechnieken kon Kuo al wat verklappen. De grootste en de kleinste krijgen een OLED-scherm, net als dit jaar. Apple lijkt voorlopig ook nog even vast te houden aan LCD, want de 6,1-inch iPhone van volgend jaar krijgt volgens de analist wederom een LCD-scherm. Dit is niet de eerste keer dat we horen dat Apple nog vasthoudt aan LCD. LCD is ook in 2019 nog het populairst, zo meldden bronnen eerder.

‘Blijft net zo waterbestendig’
Niet geheel verrassend blijft de iPhone 2019 volgens Kuo net zo waterbestendig als nu bij de iPhone XS het geval is. Apple brengt voor het eerst een iPhone met IP68-classificatie uit, wat betekent dat je hem onder dieper water kan houden zonder dat hij kapot gaat. Tot aan de iPhone 8 was er nog een IP67-classificatie, maar dit jaar heeft Apple dit dus verbeterd. Tot slot had Kuo ook nog een goed woordje over voor de iPhone XR. Hij voorspelt dat de vraag naar dit toestel hoger is dan eerst gedacht en stelt daarom zijn verwachtingen bij. Hij denkt daarom dat Apple in het feestdagenkwartaal zo’n 36 tot 38 miljoen stuks verkoopt. Met deze cijfers weet Apple er meer te verkopen dan vorig jaar bij de iPhone 8.

iPhone XR pre-order
Zie je het net als Ming-Chi Kuo helemaal zitten met de iPhone XR? De voorbestellingen zijn vanaf 19 oktober mogelijk. In onderstaande artikelen lees je er alles over!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 16 oktober: Eerste zin van derde alinea gecorrigeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2018, 8:58
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2019 iPhone
Device iPhone 2019
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.