iPhone XR rood camera

iPhone XR reserveren in Nederland is begonnen: vind de beste deals

Bij deze aanbieders kun je terecht!

Een iPhone XR reserveren is sinds vrijdag 19 oktober mogelijk. Daarom hebben we alle info over het reserveren van de iPhone XR overzichtelijk bij elkaar gezet, zodat jij weet uit welke aanbieders je kunt kiezen als de iPhone XR pre-order van start gaat.

iPhone XR reserveren: hoe werkt het?

Vanaf vrijdag 19 oktober kun je de iPhone XR reserveren. Als je snel wilt beschikken over je dit populaire toestel zul je moeten meedoen aan de pre-order, zodat je hoog op de lijst staat als de eerste leveringen plaatsvinden. Omdat de iPhone XR vrijwel dezelfde functies heeft als de veel duurdere iPhone XS verwachten we dat er behoorlijk wat belangstelling zal zijn. In dit artikel lees je hoe het werkt en hoe je zorgt dat je hoog op de wachtlijst komt. De iPhone XR prijzen zijn inmiddels bekendgemaakt door de providers, dus je weet waar je aan toe bent.

iPhone XR reserveren: de tijdlijn

Voor het reserveren van je iPhone XR is het belangrijk om de volgende data goed in de gaten te houden:

  • Aankondiging: was op 12 september
  • Reserveren: vrijdag 19 oktober, vlak na 9:00 uur
  • Afhalen of laten bezorgen: vanaf vrijdag 26 oktober

Waarom je iPhone XR reserveren?

Apple kondigde de iPhones tijdens het iPhone Event 2018 aan. Voor de iPhone XR zul je tot eind oktober moeten wachten, want dan is dit gloednieuwe toestel voor het eerst beschikbaar. De iPhone XR pre-order is de meest zekere manier om snel aan de beurt te zijn. Het zorgt ervoor dat je hoog op de lijst staat als de eerste toestellen geleverd worden, zodat je niet te maken krijgt met een wachtrij. Je hoeft niet meer naar Duitsland of Frankrijk te reizen om je nieuwe iPhone op te halen. Ook voor België geldt dat de iPhone 2018 pre-order op vrijdag de 19e van start gaat bij diverse winkelketens en bij providers zoals Orange en Proximus.

iPhone Xr reserveren

iPhone XR reserveren bij Apple, hoe werkt dat?

Veel mensen reserveren hun toestel bij de Apple Store, om op 26 oktober te laten bezorgen of af te halen. Zo werkt het:

  1. Ga naar Apple.nl op je computer of gebruik de app.
  2. Zorg dat je je Apple ID, leveradres en betaalinformatie bij de hand hebt.
  3. Zorg dat je goed op de hoogte bent van het prijskaartje van de iPhone XR.
  4. Zorg dat je creditcardlimiet of limiet voor internetbankieren voldoende is, of laat dit tijdig aanpassen.
  5. Zorg dat je weet welke iPhone jij wilt hebben: de iPhone XR is er namelijk in 18 varianten: 6 kleuren en 3 opslagkeuzes.
  6. Ga je tegelijk voor een vriend of familielid bestellen, zorg dan dat je precies weet welk model ze willen en welke alternatieven je hebt als het gewenste model al is uitverkocht. Je kunt meer dan een exemplaar bestellen.
  7. Geef aan of je de gereserveerde iPhone wilt laten bezorgen of afhalen in één van de Apple Stores in Nederland of België. Kies een tijdvak voor afhalen of vul je bezorgadres in.

Wil je de iPhone XR los kopen of ben je van plan om een iPhone XR abonnement te nemen, dan is dit het moment om je alvast voor te bereiden.

iPhone XR reserveren

iPhone XR reserveren bij providers

Nederlandse providers gaan ook op vrijdag 19 oktober beginnen met de iPhone XR reserveringen. Dit werkt op ongeveer dezelfde manier, maar het is slim om alvast bij je provider te gaan checken hoe het zit met je huidige contract en of je de mogelijkheid hebt om te verlengen of over te stappen. Meestal kun je aan de hand van de huidige iPhone 8 Plus abonnementen wel een indruk krijgen hoeveel je straks gaat betalen.

Bij de iPhone XS waren er geen problemen met de iPhone levertijd en waren de meeste modellen ook een paar uur na de launch nog beschikbaar. We verwachten dat er bij de iPhone XR ook geen problemen zullen zijn. Wel is het zo dat providers vaak vooraf weinig informatie van Apple krijgen hoeveel toestellen ze van welk model op voorraad krijgen. Daardoor duurt het wat langer voordat je zeker weet dat jouw gekozen toestel onderweg is.

De iPhone XR is nog niet verkrijgbaar, maar je kunt al wel de iPhone XS kopen. Misschien past die beter bij je? Als je helemaal oversized wilt gaan kun je ook de iPhone XS Max kopen. Ook handig: check de actuele iPhone levertijden en voorraad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2018, 11:32
Categorie iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR, preorder
Device iPhone XR

Actuele iPhone XR deals

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.