iPhone met Full Active Display: smallere schermranden

Gerucht: ‘6,1-inch iPhone 2018 krijgt Full Active LCD met supersmalle randen’

De 6,1-inch iPhone van 2018 krijgt een Full Active LCD-scherm, gemaakt door Japan Display. Daarmee wordt het mogelijk om extreem smalle schermranden te maken van slechts een halve millimeter.

Eerder vandaag schreven we over de iPad Pro 2018 die kleinere afmetingen gaat krijgen. Althans, dat denkt de Japanse geruchtensite Macotakara. Maar de website heeft nog meer informatie bijeen gesprokkeld over toekomstige producten, namelijk de 6,1-inch LCD iPhone. Deze 2018 iPhone zal het goedkoopste en naar verwachting populairste model worden van dit jaar, maar de grote vraag is nog: ziet ‘ie er net zo aantrekkelijk uit als de tegenhangers met OLED-scherm? Volgens Macotakara komt het allemaal goed.

6,1″ iPhone met Full Active LCD

Apple zou namelijk van plan zijn om ‘Full Active LCD’ te gebruiken, met ultrasmalle schermranden. Het scherm beschikt over een ‘Japan Pixel Eyes’ touchssensor, ook gemaakt door Japan Display. Het bedrijf is gespecialiseerd in LCD-schermen en leek daardoor de boot wat te hebben gemist ten opzichte van concurrenten die op OLED-technologie zijn overgestapt. Maar de specialisatie in LCD komt nu mooi van pas, nu Apple besloten heeft om de goedkoopste iPhone van 2018 nog steeds te voorzien van LCD.

iPhone met Full Active Display: smallere schermranden

Full Active LCD met 0,5mm bezels

Een schermrand van 0,5mm is erg smal, als je het vergelijkt met de iPhone X. Die heeft namelijk een schermrand van 1,0mm. De geruchtensite spreekt verder over een smalle randen aan vier kanten. Eerder rapporteerde de Wall Street Journal ook al dat Apple met Japan Display werkte aan een oplossing met smalle schermranden, maar het was toen nog onduidelijk of dit in de volgende iPhone te zien zou zijn.

Macotakara verwacht dat de 6,1″ iPhone in november in de winkel ligt. Die latere levering zou te maken hebben met de nieuwe schermtechnologie. De huidige iPhones met LCD-scherm hebben een rand van meerdere millimeters en kunnen niet worden gekromd. Daardoor blijft er altijd wel een zichtbare rand rondom het scherm aanwezig. Bij OLED kan Apple het scherm ‘wegvouwen’ aan de zijkanten, zoals onderstaande afbeelding laat zien.

iPhone X flexibel OLED-scherm

Bij Full Active LCD kunnen de randen nog smaller worden gemaakt dan bij de huidige OLED-schermen van Apple.

De aankondiging van de 6,1-inch LCD iPhone wordt in september verwacht, waarna het toestel later dat najaar in de winkel ligt. Voor een round-up van alle geruchten kun je terecht in onze overzicht van de 6,1-inch iPhone met LCD.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2018, 8:44
Bron Bron Makotakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone XR, lcd
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.