iPad mini 2019.

iPad mini 2019: dit zijn onze belangrijkste verwachtingen

Apple komt dit jaar met de iPad mini 2019. Maar wat wordt er nou eigenlijk anders aan dit model? We zetten de verwachtingen voor de iPad mini 2019 op een rij, zodat je weet wat je kan verwachten.

iPad mini 2019 verwachtingen

De iPad mini 5 is in aantocht, maar wat kun je verwachten? Welke geruchten over de iPad mini 2019 zijn er? Apple vernieuwt de iPad mini voor het eerst sinds jaren, waardoor het een interessante keuze is voor mensen die al een tijd zitten te wachten op een update. De iPad mini 2019 belooft een aantrekkelijke update te worden, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en handzame iPad. Dit zijn de iPad mini 2019 verwachtingen op een rij!


#1 Zelfde formaat en design
Apple sleutelt waarschijnlijk weinig aan het ontwerp van de iPad mini 2019. Dat vinden wij eigenlijk niet zo erg, omdat het huidige ontwerp nog prima mee kan. De iPad mini is een geliefd model, omdat hij zo handzaam is en daardoor makkelijker mee te nemen. Het enige verschil in de iPad mini 2019 is dat de microfoon op een iets andere plek zit. Dit betekent wel dat huidige hoesjes waarschijnlijk niet goed passen, omdat de microfoon dan geblokkeerd wordt.

Het schermformaat blijft daardoor ook gelijk, op 7,9-inch. Dit schermformaat zorgt ervoor dat de iPad mini 2019 compact blijft, maar toch nog flink groter is dan de grootste iPhone. Hierdoor profiteer je in de toekomst ook van iPad-specifieke functies van iOS. In iOS 13 verwachten we flink wat verbeteringen voor de iPad-multitasking, die dus ook op de iPad mini 2019 tot zijn recht komen.

#2 Verbeterde specs
De belangrijkste vernieuwing in de iPad 2019 is volgens de geruchten de verbeterde processor. Dat is dan ook het grootste minpunt aan de huidige mini. Die heeft namelijk een A8-chip, die anno 2019 wel wat gedateerd is. Apple heeft de afgelopen jaren zoveel sprongen gemaakt op het gebied van machine learning en augmented reality, die nu op de iPad mini niet mogelijk zijn. Waarschijnlijk gaat het om een A10-chip, die wel al deze kracht in huis heeft. Het is niet meteen de allersnelste en allernieuwste Apple-chip, maar het zorgt wel voor een flinke boost die je moet gaan merken tijdens het gebruik van de iPad mini 2019.

ipad-mini-4

#3 Mogelijk met Apple Pencil
Eén van de troeven van de iPad mini 2019 is de mogelijke ondersteuning van de Apple Pencil. De meest betrouwbare geruchten spreken alleen over de verbeterde processor, maar die kan er wel voor zorgen dat het model geschikt is voor de eerste generatie Apple Pencil. Dat geldt namelijk ook voor de iPad 2018. Voor ontwerpers die vaak op reis zijn kan de iPad mini 2019 dan een uitkomst zijn. Verwacht overigens niet dat het model werkt met de nieuwste Apple Pencil 2, want die blijft voorlopig exclusief voor de iPad Pro 2018.

#4 Nieuwe kleur goud
Hoewel het design hetzelfde blijft, kan Apple nog wel onderscheid maken met een nieuw kleurtje. Het gaat in ieder geval om een nieuw gouden kleurtje. Er zijn al eerder foto’s gelekt van mogelijk de nieuwe iPad mini in het goud. Deze gouden kleur kennen we ook al van de iPad 2018 en verschilt van de huidige goudkleurige uitvoering, omdat het een combinatie is tussen goud en roségoud. Of Apple nog meer kleurtjes in petto heeft weten we niet. Als we kijken naar de huidige iPad line-up zien we vooral veel dezelfde kleuren, maar bij Apple weet je het maar nooit.

#5 Voordeliger dan nu
De grootste troef lijkt de prijs van de iPad mini 2019 te worden. Wil je nu nog een iPad mini 4 kopen, dan betaal je het relatief hoge bedrag van €439, vanwege het feit dat dit model alleen met 128GB opslag verkrijgbaar is.

Bij de iPad mini 2019 zou Apple voor meer keuzes qua opslagcapaciteit kunnen zorgen, waardoor dit model zomaar eens voor een prijs van iets meer dan €300 in de schappen kunnen liggen. De huidige iPad 2018 kost €359 en is daarmee de goedkoopste iPad van dit moment, maar vanwege het formaat gaat de mini daar waarschijnlijk onder zitten. Voor die prijs krijg je waarschijnlijk 32GB opslag, wat vaak genoeg is de meeste gebruikers.

Heb jij op basis van deze verwachtingen interesse in de iPad mini 2019? Of zijn er functies die je absoluut wil zien in een nieuw model? Laat het ons weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.