iPad mini 4 met apps

Gerucht: ‘iPad mini 5 krijgt hetzelfde design als voorganger’

Na jaren van stilte komt er binnenkort eindelijk weer een nieuwe iPad mini, maar volgens bronnen hoef je niet teveel te verwachten wat betreft het design. Qua uiterlijk verschilt de iPad mini 5 niet veel van zijn voorganger.

‘iPad mini 5 design hetzelfde als voorganger’

De kans is klein dat je straks duidelijk het verschil tussen de iPad mini 5 en zijn voorganger ziet. Net als bij de iPad 2017 en iPad 2018 past Apple weinig aan aan het ontwerp van de nieuwste kleine iPad. Dat betekent dat ook veel functies behouden blijven. Macotakara meldt op basis van accessoiremakers dat het design nagenoeg ongewijzigd blijft.


De iPad mini 5 moet het vooral hebben van de innerlijke verbeteringen. Apple kiest voor de snellere A10 Fusion of A10X Fusion-chip. De standaard A10-chip vind je nu nog in de iPad 2018 en de iPhone 7, terwijl de snellere A10X-chip te vinden is in de Apple TV 4K en de 10,5-inch iPad Pro 2017. De huidige iPad mini 4 moet het nog doen met een A8-chip, dus het gaat om een flinke upgrade dat je vooral merkt in de snelheid en (grafische) prestaties van de tablet.

Het scherm heeft waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde formaat en ook de thuisknop met Touch ID-sensor blijft behouden. Verder zit er ook gewoon een Lightning- en koptelefoonaansluiting in, zoals dat nu ook het geval is met de iPad 2018. Alleen de plaatsing van de microfoon aan de achterkant is iets anders, zodat deze op dezelfde plek zit als de iPad 2018. Waarschijnlijk gebruikt Apple veel dezelfde onderdelen, zodat de prijs van het model laag kan blijven.

Er waren eerder al mogelijke foto’s van de iPad mini 5 opgedoken. Daarop was al te zien dat het design nauwelijks verschilt met het eerdere model.

Wel of geen Apple Pencil?
Of de iPad mini 5 ook samenwerkt met de Apple Pencil, is nog niet zeker. De kans lijkt echter wel groot, aangezien dat ook het geval is bij Apple’s 9,7-inch iPad. Onlangs waren er al geruchten over de Apple Pencil-ondersteuning in de iPad mini 5. De kans is wel groot dat het gaat om ondersteuning voor de allereerste generatie Apple Pencil en dus niet de Apple Pencil 2 die je op de iPad Pro 2018 gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2019, 11:56
Bron Bron Macotakara
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini 5
Device iPad mini 5
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.