iPad kan noodgesprekken voeren, blijkt uit SDK

De iPad is in staat om noodgesprekken te voeren als je vijfmaal een onjuiste toegangscode invoert. Dat ontdekte GumballTech in de SDK. Er verschijnt een nummerpad waarmee je kunt bellen.

ipad emergencyMet de meeste mobiele telefoons kun je noodtelefoontjes plegen, ook als er een pincode op de simkaart zit of de telefoon niet actief is. GumbalTech heeft nu iets ontdekt in de simulator van de SDK: de iPad blijkt ook in staat om noodgesprekken (emergency calls) te voeren. Als je de iPad-toegangscode vijf maal onjuist invult verschijnt er een schuifbalk voor een noodgesprek, zoals hiernaast aangegeven.

Daarna kom je op een scherm waarop je een telefoontje kunt plegen. Het scherm voor noodgesprekken lijkt op die van de iPhone, maar met grotere knoppen en een gecentreerd nummerpad. Nu gaat natuurlijk niemand met een iPad aan z’n oor staan om een telefoongesprek te voeren, maar met een geschikte headset is het prima te doen.


Apple heeft nog niet aangegeven of je met de iPad kunt bellen, maar mogelijk gaan ze wel VoIP-toepassingen zoals Skype toestaan. Omdat GumballTech de functionaliteit in de Simulator ontdekte en geen fysieke iPad in handen heeft, konden ze de belfunctie niet uitproberen.

Meer info: GumballTech

iphone simulator ipad emergency

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.