iPhone is de hedendaagse crackberry voor Stanford-studenten

Uit een onderzoek van Stanford blijkt dat studenten de iPhone net zo verslavend vinden als vroeger de Blackberry. Eenderde is bang om verslaafd te raken en eveneens eenderde heeft wel eens klachten gekregen dat ze de iPhone te veel gebruiken.

iphone loveDe Blackberry kreeg ooit de bijnaam ‘Crackberry’ omdat mensen er niet met hun handen vanaf konden blijven. Ze raakten verslaafd en moesten constant kijken of er nieuwe e-mail was binnengekomen. Bij Stanford-studenten blijkt niet de Blackberry maar de iPhone diezelfde verslavende eigenschappen te hebben. Uit een onderzoek onder 200 studenten van Stanford University blijkt dat bijna eenderde zich zorgen maakt om aan de iPhone verslaafd te raken. Meer dan een derde heeft wel eens klachten gekregen dat ze de iPhone teveel gebruiken. In het onderzoek werd ook gevraagd waarom de studenten hun iPhone zo verslavend vonden. Een kwart van de studenten vond dat de iPhone een verlengstuk van hun brein of hun persoonlijkheid was.


stanford iphoneMaar liefst 74 procent vond het cool om een iPhone te hebben en 75% is in bed wel eens in slaap gevallen met de iPhone. Studenten gaven de iPhone ook menselijke eigenschappen: ze noemden het “mijn kleine vriend”. Toch kunnen de cijfers ondertussen alweer veranderd zijn, want het onderzoek werd in 2009 uitgevoerd door een groep antropologiestudenten. Deze hogerejaars studenten voelden een generatiekloof met de jongere studenten, die ze moesten enquêteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.