9,7-inch iPad

Gerucht: ‘iPad 2019 houdt hetzelfde design met Touch ID en 3,5mm-poort’

De zevende generatie iPad zal waarschijnlijk hetzelfde design houden als de huidige iPad 2018. Ook Touch ID en de aanwezigheid van een koptelefoonaansluiting blijven ongewijzigd. Dat zeggen bronnen uit Azië die zakendoen via Alibaba.

iPad 2019 houdt Touch ID

Volgens de Japanse geruchtensite Macotakara heeft Apple geen plannen om de iPad 2019 een nieuw design te geven. Het 9,7-inch instapmodel van de iPad dat vorig jaar vooral werd geïntroduceerd voor de onderwijsmarkt, houdt dit jaar waarschijnlijk hetzelfde design. Eén fabrikant is van mening dat Apple voor een 10-inch scherm kiest, maar dat is nog onzeker. Mogelijk baseert deze persoon zich op eerdere geruchten van Apple-analist Ming-Chi Kuo, die eerder al beweerdedat Apple voor 10,2-inch zou gaan kiezen.

iPad 2019 met groter scherm?

Een groter scherm kan twee dingen betekenen: Apple maakt de randen smaller of de behuizing wordt groter. Het eerste lijkt het meest logisch, als je naar de ontwikkelingen bij andere Apple-producten kijkt. Apple slaagt er steeds beter in om – ook bij LCD-schermen zoals in de iPhone XR – de randen rondom het scherm smaller te maken. In dit geval zou Apple kunnen kiezen voor dezelfde behuizing als in de 9,7-inch iPad van 2018, maar met een groter schermoppervlak.

iTunes U op iPad

De iPad 2019 zal niet voorop lopen qua technologie, maar dat is bij dit model gebruikelijk omdat de kosten laag moeten blijven. Er zit dan ook geen Face ID in. In plaats daarvan zal Apple opnieuw kiezen voor Touch ID, wat nog steeds erg veilig is. Op de iPad Pro 2018 is Apple al wel overgestapt op gezichtsherkenning.

Koptelefoonaansluiting blijft, Lightning ook?
Apple’s volgende instapmodel iPad zal ook nog steeds een 3,5mm koptelefoonaansluiting hebben, zo verwachten de Aziatische bronnen. Ook die sneuvelde eerder al bij de Pro-versie van de iPad. Daarnaast zijn we benieuwd of Apple vasthoudt aan de Lightning-aansluiting of overstapt naar USB-C. Bij deze tablet koos Apple voor een iets ander design, met dikkere zijkanten waardoor er meer ruimte is voor de (iets grotere) USB-C-poort.

Apple zou de vernieuwde iPad al deze maand kunnen aankondigen, samen met een iPad mini 5. Beide zullen waarschijnlijk een iets snellere processor hebben en andere kleine, interne verbeteringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.