Apple Music afspeellijst artwork

In Apple Music vind je voortaan mooie covers voor afspeellijsten

Als je de volgende keer een afspeellijst op Apple Music start, zou je eens op de cover-afbeelding moeten letten. Apple heeft namelijk diverse kunstenaars gevraagd om mooie covers te maken.

Apple staat erom bekend dat ze voor de decoratie van Apple Stores en de opening van nieuwe detaillocaties vaak kunstenaars inschakelen. Ook bij uitnodigingen voor events zien we vaak mooie afbeeldingen die speciaal voor Apple zijn gemaakt. In Apple Music krijg je ze vanaf nu ook te zien: Apple heeft diverse kunstenaars gevraagd om covers te maken voor afspeellijsten die betrekking hebben op een bepaald thema, genre of tijdperk. Daarmee probeert Apple een directere verbinding te maken met de community of de cultuur waarvoor de afspeellijst bedoeld is. Zo zul je bij een afspeellijst met Zuid-Amerikaanse muziek een cover zien van iemand die afkomstig is uit een Zuid-Amerikaans land.


Rachel Newman, Apple’s global director of editorial, vertelt: “Het is vaak een visuele representatie van de muziek die je in de afspeellijst vindt”. Ook gaf ze aan dat Apple de komende maanden nog veel meer afspeellijsten wil voorzien van een speciale cover. Het gaat om duizenden stuks. The Verge sprak met enkele kunstenaars die eraan hebben meegewerkt, waaronder Stole ‘Moab’ Stojmenov, een Italiaanse grafisch designer die onder andere de cover van Migos’ album Culture maakte. Hij leverde de cover voor de afspeellijst ‘Hip Hop Hits’.

Carlos Perez, die de video voor Despacito regisseerde maakte de covers voor de afspeellijsten ‘Dale Reggaetón’, ‘Puro Jefe’ en ‘Al Cien Con La Banda’. Omdat reggaeton Caraïbisch is gebruikte hij veel felle kleuren en verwijzingen naar dansen en sensualiteit.

Afspeellijst covers voor Apple Music

De variatie in covers is enorm en dat geldt ook voor de muziek die je kunt luisteren. Een album heeft vaak een mooie hoes, maar tegenwoordig luisteren veel mensen vooral naar afspeellijsten en dan wil je ook liever een mooi plaatje zien in plaats van een algemene stockfoto van iemand met een koptelefoon op. Momenteel zijn er enkele honderden covers in Apple Music te zien. En het gaat niet zomaar om onbekende talenten die desnoods gratis voor Apple willen werken. Zo werkte Gerard Huerta eraan mee, de man die het iconische AC/DC-logo ontwierp en lettertypes voor Foreigner en andere bands uitkoos. Zijn werk is te zien bij de afspeellijsten ‘Classic Metal’ en ‘The Riff’.

Apple Music afspeellijst artwork

Meer doen met afspeellijsten op Apple Music? Lees dan eens onze tips daarover:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.