Clips-app op de iPhone.

Apple’s nieuwe Clips-app laat je video’s maken met grappige filters

Apple komt met een nieuwe app genaamd Clips. De nieuwe Clips-app laat je snel een video maken met allerlei effecten, zoals stripboekeffecten, spraakballonnen en meer. De video's zijn snel te delen met sociale netwerken.

Apple heeft een nieuwe app aangekondigd. Het gaat om een video-app genaamd Clips. Met de app kun je straks zelf snel korte videoclips maken. De app ligt qua functie tussen iMovie en de Aandenkens-functie van de standaard Foto’s-app. De Clips-app lijkt in bepaalde opzichten op functies in Snapchat en Instagram.

Clips-app op de iPhone.

Clips-app van Apple

De nieuwe Clips-app van Apple laat je snel korte videoclips maken, al dan niet met een leuk effect en de nodige filters. Belangrijk om te weten is dat de app geen eigen sociaal netwerk is, maar dat de Clips app slechts een middel is om korte grappige filmpjes te maken. Je kunt je gemaakte videoclips zelf snel delen via Berichten, Facebook, Instagram en andere netwerken.

De Clips-app heeft geen ingewikkelde tools om je video’s te bewerken, maar moet het vooral makkelijk maken om snel een korte en leuke video te delen. Nieuw is ook het onderdeel Live Titles. Dit zijn geanimeerde titels voor je eigen videoclip waarbij je ook je eigen stem kunt gebruiken. De app bevat allerlei filters zoals stripboekenfilters. Je kunt hiermee zelfs spraakballonnen en geanimeerde posters maken. Emoji’s toevoegen behoort ook tot de mogelijkheden.

Bediening in Clips-app.

Clips zal begin april beschikbaar komen voor de iPhone en iPad. Om Clips te kunnen gebruiken heb je minimaal een iPhone 5s nodig, waardoor de iPhone 5 en iPhone 5c buiten de boot vallen. Ook is iOS 10.3 vereist om Clips te gebruiken. Deze zal de komende weken verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2017, 14:02
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.