Apple TV+ gestart

Apple TV+ is gestart: de eerste series zijn te bekijken

Net voor het weekend is Apple's nieuwe streaming videodienst Apple TV+ live gegaan. Je kunt kijken op elk ondersteund apparaat, van iPhone tot Apple TV. Toch kan nog niet iedereen gratis kijken.

Apple TV+ is nu live

Apple TV+ zou op 1 november van start gaan en rond 7:00 uur Nederlandse tijd was het zover: je kunt gaan kijken naar series als The Morning Show, See en meer. Mensen die recent een Apple-product hebben gekocht hebben de mogelijkheid om Apple TV+ gratis te kijken gedurende het eerste jaar.


Sommige mensen zullen dit scherm zien:

Apple TV+ gestart

Meen je dat je recht hebt op een jaar gratis kijken, dan raden we aan om nog niet akkoord te gaan met de proefperiode van 7 dagen, maar nog even af te wachten om uit te zoeken wat het probleem is. Check bijvoorbeeld of de apparaten die je onlangs gekocht hebt wel op hetzelfde Apple ID staan. Heb je een gezinsaccount met meerdere mensen, dan kunnen de apparaten op een ander Apple ID geregistreerd staan dan het account waarmee je wilt gaan kijken.

Lukt het jaar gratis kijken niet? Deze oplossing helpt
Mocht je geen melding in de TV-app krijgen om je jaar gratis Apple TV+ kijken te activeren, dan is er een oplossing. Let op dat deze aanbieding alleen geldt als je na 10 september een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV of Mac aangeschaft hebt. Volg deze stappen:

  1. Ga op je computer naar https://tv.apple.com/nl.
  2. Log rechtsboven in met je Apple ID. Dit moet dezelfde Apple ID zijn als waar je je nieuwe toestel mee geactiveerd hebt.
  3. Na het inloggen verschijnt een melding dat je Apple TV+ 1 jaar gratis kan proberen. Klik op Geniet 1 jaar gratis.

Apple TV+ gratis 1 jaar.

  1. In beeld verschijnt een venster waarin kort de voorwaarden staan en de ingangsdatum van het betaalde abonnement. Activeer je Apple TV+ vandaag (1 november), dan staat hier 1 november 2020 als startdatum voor de eerste betaling. Klik op Bevestig.

Apple TV+ gratis jaar starten.

  1. Je krijgt het welkomstscherm. Klik op Ga door.

Als alles goed gegaan is, kun je nu alle content van Apple TV+ helemaal gratis kijken gedurende 1 jaar. Je kan dit controleren door in de App Store op je iPhone te gaan naar je profielafbeelding rechtsboven en te tikken op Abonnementen. Daar staat Apple TV+ vermeld als actief abonnement.

Apple TV+ lidmaatschap.

Wil je meer weten over de voorwaarden voor gratis Apple TV+ kijken, dan lees je daar meer over in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Weet je nog niet of Apple TV+ wel iets voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode afsluiten, die vaak meerdere maanden bedraagt. Hoe kom je aan zo'n extra lange proefperiode? Je leest het hier!

Apple Support bevestigt dat het aanbod van 1 jaar momenteel nog mondjesmaat geactiveerd wordt. Het advies is om om de zoveel tijd opnieuw te proberen als het niet meteen lukt.

Dit kun je kijken zonder Apple TV+ abonnement
Heb je nog niet de mogelijkheid om gratis te kijken, dan kun je al wel naar een aantal gratis afleveringen kijken van onderstaande shows, onder andere van The Morning Show, See, Snoopy, For All Mankind en meer. Daarmee ben je zeker een paar uur zoet mee.

Gratis aflevering Apple TV+

Ook kun je gratis kijken naar een aflevering van de Sesamstraat-serie Helpsters en naar afleveringen van onderstaande shows:

Gratis aflevering Apple TV+

Apple TV+ biedt geen enorme catalogus van bestaande content zoals Friends of Seinfeld, maar richt zich volledig op nieuwe shows die in opdracht van Apple zijn geproduceerd.

Apple TV+ gaat vandaag in meer dan 100 landen van start. Er zijn ondertitels en nagesynchroniseerd afleveringen in bijna 40 talen. Normaal kost Apple TV+ €4,99 met een proefperiode van 7 dagen, maar mensen die sinds 10 september een nieuwe iPhone, iPad, Mac, Apple TV of iPod touch hebben gekocht kunnen een jaar gratis kijken. Je kunt als abonnee delen met maximaal 6 gezinsleden. Verder kun je afleveringen streamen of downloaden, zodat je ze offline kunt kijken.

Meer informatie over Apple TV+ en welke series je kunt kijken zie je hier:

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Het kost €6,99 per maand, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series komen eraan? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 01 november: Stappen toegevoegd als activeren van 1 jaar gratis niet lukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.