iOS 12 concept

Dit iOS 12 concept laat zien hoe je iPhone always-on kan zijn

Hoe zou Apple iOS 12 kunnen verbeteren? Misschien met een always on-functie, zodat je altijd de klok kunt aflezen? Of het slimmer groeperen van notificaties? FaceTimen met vier vrienden tegelijk? Je ziet het allemaal in deze video!

iOS 12 concept

Apple lijkt van plan om bij iOS 12 niet teveel nieuwe functies te introduceren. Maar als Apple-fan mag je natuurlijk blijven dromen over de dingen die Apple nog allemaal zou kunnen doen. Dit iOS 12 concept laat goed zien wat het team van ‘iupdateos’ graag in de komende update zou willen zien. Het bevat een mix van functies waar al jarenlang om wordt gevraagd, gecombineerd met wat nieuwe ideeën waar je misschien nog nooit aan had gedacht. De eerste is een always-on scherm, zoals je tegenwoordig wel bij Android-telefoons ziet. Je kunt het scherm van een iPhone inschakelen door de telefoon even op te lichten, maar met een always-on scherm hoeft dat niet meer. Je kunt dan elk moment kijken hoe laat het is, zonder de iPhone aan te hoeven raken.

Ook is er gedacht aan een betere groepering van notificaties, FaceTime-groepsgespreken met vier vrienden, een Siri-widget die niet het hele scherm in beslag neemt en een nieuwe bediening voor het geluidsvolume, dat wat subtieler op je scherm te zien is. Het team heeft ook weer een oude favoriet uit de kast getrokken: een donkere modus. Bekijk het zelf in onderstaande video!

Het concept is bedacht door ‘iupdateos’ met video-animaties van Andrew Vega en een donkere modus door Maximos Angelakis. Let ook even op het nieuwe uiterlijk van de Herinneringen-app en de aanwezigheid van emoji op het toetsenbord. Het Bedieningspaneel en de appswitcher zijn gecombineerd tot één geheel.

Deze video is uiteraard geen aanwijzing dat Apple daadwerkelijk met deze functies bezig is voor iOS 12, maar misschien krijgen medewerkers van Apple ‘m ook onder ogen en besluiten ze er iets mee te doen. Wij kijken in ieder geval al uit naar iOS 12, dat over minder dan twee maanden wordt aangekondigd op WWDC 2018. De ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar plaats van 4 tot 8 juni in San Jose, Californië. We krijgen er ook de nieuwe functies voor macOS, watchOS en tvOS te zien. Apple heeft beloofd dat er meer aandacht zal zijn voor ouderlijk toezicht, waarbij er waarschijnlijk wat nieuwe functies zijn toegevoegd om de schermtijd van je kroost te regelen. Hopelijk komen er ook nieuwe functies voor Siri bij.

Zie jij ideeën in de video die je graag in iOS 12 zou willen terugzien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2018, 11:18
Categorie iOS
Onderwerp ios 12
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.