iOS 12 review

Deze beveiligingsproblemen lost iOS 12.1.3 op: FaceTime, Bluetooth, Webkit, meer

Apple heeft vanavond iOS 12.1.3 uitgebracht, dat een groot aantal beveiligingsfiles bevat. Het lost problemen op met onder andere FaceTime, WebKit en Bluetooth, waardoor je kwetsbaar was voor aanvallen.

Wat er precies is opgelost in iOS 12.1.3 is te lezen in een gedetailleerde beschrijving van de beveilingsupdate.

Beveiligingslekken gefixt in iOS 12.1.3

Er zijn in totaal 23 onderwerpen, waaronder een buffer overflow-probleem met FaceTime. Daardoor konden kwaadwillenden een FaceTime-gesprek starten en vervolgens willekeurige code uitvoeren. Dit lek is ontdekt door Google’s Project Zero. Wat Bluetooth betreft was het op alle toestellen vanaf de iPhone 5s mogelijk om willekeurige code uit te voeren als aanvaller. Ook zijn er twee kwetsbaarheden in CoreAnimation gedicht, waardoor het mogelijk was om uit de sandbox te ontsnappen en afgeschermd geheugen uit te lezen.

In WebKit werden problemen aangetroffen, waarmee ook willekeurige code uitgevoerd kon worden door gebruikers naar een site met kwaadaardige code te lokken. Dit werd ontdekt door Google Project Zero, Trend Micro’s Zero Day Initiative en het Qihoo 360 Nirvan Team.

Ian Beer bij Google

De overige beveiligingslekken hebben vooral betrekking op de kernel. Vooral de naam van Ian Beer (zie foto) van Google’s Project Zero valt daarbij op: hij heeft de afgelopen tijd regelmatig nieuwe kwetsbaarheden ontdekt, die soms ook gebruikt konden worden voor nieuwe jailbreak-exploits.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 22 januari: Links naar de verschillende securityteams toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2019, 21:44
Bron Bron Apple Support
Categorie iOS
Onderwerp ios 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.