Ben jij al over? ‘iOS 11 op meer dan de helft van de toestellen geïnstalleerd’

Zit jij ook al op iOS 11, of ben je nog blijven hangen op iOS 10? Uit cijfers blijkt dat meer dan de helft van de gebruikers al over is naar iOS 11. Dit aantal is een maand na de release bereikt, maar wordt de komende maanden nog veel hoger.


Hoewel de komst van iOS 11 niet geheel zonder problemen gaat, blijkt uit cijfers dat meer dan de helft van de gebruikers al over is naar iOS 11. De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbedrijf Mixpanel.

‘iOS 11 op de helft van de toestellen’

iOS 11 verscheen op een dag na een maand geleden. Dat betekent dus dat de nieuwste versie van iOS in dat tijdsbestek op meer dan de helft van de iPhones, iPads en iPod touches geïnstalleerd is. Om precies te zijn zou volgens het bureau 54,5% vaan alle toestellen op iOS 11 draaien. De overige toestellen draaien op iOS 10 (39,2%) of ouder (6,3%). De komende weken zal dit aantal snel toenemen, onder andere door de komst van iOS 11.1 en de iPhone X. De iPhone X is waarschijnlijk standaard voorzien van iOS 11.1. Mensen die nu nog op iOS 10 zitten en straks de iPhone X in huis halen, zijn daardoor meteen voorzien van de nieuwste versie.

Grafiek van iOS 11 adoptie.

De cijfers worden gebaseerd op gegevens van websites en apps die kunnen zien vanaf welk besturingssysteem de site of app bezocht wordt. Ze zijn dus niet direct afkomstig van Apple. Apple geeft zo nu en dan op haar ontwikkelaarswebsite ook een update wat betreft de verdeling van iOS-versies, maar heeft dat sinds de komst van iOS 11 nog niet gedaan. Apple’s meest recente cijfers zijn van 6 september, een kleine week voor de aankondiging van de nieuwste iPhones. Toen was 89% van de toestellen nog voorzien van iOS 10.

Hoewel de installatie van iOS 11 voor veel mensen probleemloos verliep, blijken er toch nog wat bugs aanwezig te zijn. Apple heeft niet voor niets al drie updates uitgebracht sinds de komst van iOS 11, namelijk iOS 11.0.1, iOS 11.0.2 en iOS 11.0.3. Elke update loste een specifiek probleem op, maar er zijn ook nog veel klachten die niet aangepakt zijn. Zo heeft WhatsApp op iOS 11 last van meldingen die niet doorkomen, wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door een probleem met iOS 11. In ons andere artikel hebben we enkele klachten omtrent iOS 11 op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2017, 9:58
Categorie iOS
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.