iOS 11 iCulture.

iOS 11.0.1 nu te downloaden: Apple brengt bugfix-update voor iOS 11 uit

Apple heeft de eerste bugfix-update voor iOS 11 uitgebracht. In iOS 11.0.1 worden de eerste foutjes van iOS 11 opgelost.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 11 iCulture.
Pak je iPhone of iPad er maar weer bij, want Apple heeft alweer een nieuwe iOS-update uitgebracht. Het gaat om iOS 11.0.1, als opvolger van iOS 11 die afgelopen week verscheen. Mocht je in iOS 11 nog tegen problemen aangelopen zijn, dan worden deze met iOS 11.0.1 wellicht opgelost.

Update 21:00 uur: in een supportdocument legt Apple uit dat de bug met Exchange e-mailservers is opgelost. Door de bug was het niet mogelijk om e-mail te versturen vanuit Outlook.com, Office 365 en Exchange Server 2016. Er verscheen een foutmelding dat er geen e-mail verstuurd kon worden. Volgens Apple bestaat het probleem niet meer in iOS 11.0.1. Het trof behoorlijk wat mensen. Apple had eerder al beloofd aan een oplossing te werken.

iOS 11.0.1 met bugfixes uitgebracht

iOS 11 verscheen op dinsdag 19 september en het update-proces verliep vrij vlekkeloos. Er waren geen grote problemen met de installatie, waardoor het merendeel van de mensen snel up-to-date was met iOS 11 op zijn of haar toestel. In de dagen daarna bleek echter dat iOS 11 wel degelijk last heeft van bugs en problemen. De afgelopen week hebben we meerdere klachten van lezers ontvangen. De meest genoemde vragen en klachten hebben we opgesomd in ons artikel over iOS 11 bugs en problemen.

iOS 11.0.1 moet in ieder geval zorgen voor de eerste bugfixes. Al snel na de release kwamen zowel Microsoft als Apple met een statement dat het versturen van mails via een Outlook-account in de standaard Mail-app niet mogelijk was. Mogelijk is dit probleem in iOS 11.0.1 opgelost. Omdat iOS 11.0.1 pas net verschenen is, weten we nog niet precies welke bugs er verholpen. Zodra er meer informatie is, werken we dit bericht bij.

iOS 11.0.1 downloaden

Om iOS 11.0.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
  2. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  3. Tik op Download en installeer.
  4. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Over iOS 11
iOS 11 is de eerstvolgende grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 voert Apple een hele hoop vernieuwingen door. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook gaat de App Store op de schop met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. Voor Siri in iOS 11 zijn er ook een hoop verbeteringen, zoals nieuwe stemmen. Voor de iPad zijn er veel multitaskingfuncties in iOS 11 toegevoegd. In onderstaande artikelen vind je meer over de 11 grote nieuwe functies in iOS 11. In een apart artikel vind je meer over de kleine vernieuwingen in iOS 11.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 26 september: Informatie over oplossing van e-mailbug toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2017, 22:41
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.