Statuslampje op je Apple TV.

tvOS 11.4.1 met bugfixes nu beschikbaar voor de nieuwste Apple TV’s

Heb je een Apple TV 4 of een Apple TV 4K? Dan kun je deze nu bijwerken naar tvOS 11.4.1, de nieuwste versie voor deze Apple TV-modellen. In tvOS 11.4.1 lost Apple weer enkele bugs op.

tvOS 11.4.1 beschikbaar

tvOS 11.4.1 is een kleine bugfixupdate voor de Apple TV. Verwacht dan ook geen nieuwe functies of zichtbare verbeteringen: Apple focust in deze versie alleen op een betere werking en beveiliging van je Apple TV. tvOS 11.4.1 is alleen beschikbaar op de vierde generatie Apple TV en de Apple TV 4K en dus niet op de oudere modellen.

De vorige update voor de Apple TV, tvOS 11.4, was een relatief grote update waarmee AirPlay 2 toegevoegd werd. Het is daarmee mogelijk om je Apple TV te bedienen vanuit de Woning-app, zodat je hem ook kan aanspreken via Siri. Met AirPlay 2 kun je muziek vanaf je iPhone naar meerdere speakers tegelijk afspelen. Is dat een Apple TV met minstens tvOS 11.4, dan tover je je kamers dus in één keer om tot een soort discotheek.

Het is goed mogelijk dat tvOS 11.4.1 bugs oplost die betrekking hebben op deze nieuwe functies. tvOS 11.4.1 is waarschijnlijk de laatste versie van tvOS 11. Later dit jaar brengt Apple tvOS 12 uit, waarin onder andere Dolby Atmos te vinden is. Ook kun je dan rekenen op verbeteringen in de screensavers.

tvOS 11.4.1 downloaden
Je downloadt tvOS 11.4.1 voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2018, 19:18
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, firmware, tvos 11

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.