Augmented Reality prentenboek

Dit Nederlandse prentenboek heeft wisselende 3D-afbeeldingen

Het augmented reality-prentenboek 'Op zoek naar Max' is gemaakt door drie Nederlandse studenten. Via een app kunnen ze de animaties achteraf steeds veranderen.

Augmented Reality prentenboek

Vroeger had je 3D-prentenboeken die je kon uitvouwen. Als je een pagina omsloeg kwam er een gebouw of een andere scene omhoog. Nu augmented reality binnen bereik is van iedereen, zijn er veel mooiere mogelijkheden. Drie Nederlandse studenten laten dat zien met hun boek ‘De avonturen van Max’, waarvan de AR-beelden niet elke keer hetzelfde zijn.

3D-prentenboek met augmented reality

Drie studenten Communication & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool kwamen op het idee om een augmented reality-boek te maken, dat ook in het onderwijs te gebruiken is. Het boek ‘De avonturen van Max – Op zoek naar FL’ is verkrijgbaar via Bol.com en heeft als bijzonderheid dat de animaties achteraf nog aanpasbaar zijn.

ARmazing boek 'Avonturen van Max'

De avonturen van Max

Ook kunnen er steeds nieuwe 3D-modellen aan het boek worden toegevoegd. Zo zit er een seizoenspagina in het boek, waarbij de afbeelding elk seizoen anders is. De studenten hebben er zin in: “Wij willen een van de leidende bedrijven worden in Augmented Reality”, aldus Rosalie. De studenten wonnen al de prijs Hybride Student Ondernemer 2017 van de Haagse Hogeschool.

ARmazing team

Er zit natuurlijk wel een nadeel aan dergelijk interactieve speelgoed: net als bij de iPawn-spelletjes van Jumbo zal de support op een gegeven moment stoppen, om dat de initiatiefnemers geen tijd, zin of geld hebben om de app steeds bij te werken aan de nieuwste eisen van Apple. Je bent dan beter af met een niet-digitale versie van een boek, bordspel of ander stuk speelgoed dat ook over 20 jaar nog steeds te gebruiken is.

Het boek ‘De avonturen van Max – Op zoek naar FL’ kost €19,99 in de (online) boekwinkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2017, 11:32
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, kinderen, prentenboek
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.