Apple Pay Cash

Apple Pay Cash komt beschikbaar in iOS 11.2

Apple Pay Cash komt beschikbaar in iOS 11.2, dat de komende weken wordt uitgebracht. Voorlopig lijkt het alleen te werken in de VS.

Apple gaat in iOS 11.2 en watchOS 4.2 voor het eerst van start met Apple Pay Cash. De functie is te vinden in de publieke beta 2 van iOS 11.2, die zojuist beschikbaar is gesteld aan gebruikers. Maar het lijkt er niet op dat dit ook het startschot is voor Apple Pay in Nederland, want de nieuwe betaaldienst via iMessage lijkt voorlopig alleen in de VS te worden uitgerold.

Apple Pay Cash in iOS 11.2

Zodra iOS 11.2 beschikbaar komt voor het publiek zal iedereen met een geschikte iPhone, iPad of Apple Watch er gebruik van kunnen maken. Tenminste, als je in de juiste regio woont, want het lijkt alleen te werken voor Amerikaanse gebruikers.

iCulture-lezer Kevin stuurde ons deze screenshots:

Apple Pay Cash screenshots Nederlands

Leuk detail: als je je toestel beweegt verkleurt het logo op de virtuele kaart:

Met Apple Pay Cash kun je betalingen verzenden en ontvangen via iMessage. Daarbij gebruik je een virtuele debitcard. Beide deelnemers, zowel degene die betaalt als degene die de betaling ontvangt, moeten beschikken over iOS 11.2. Publieke betatesters kunnen er al meteen mee aan de slag: als de functie in jouw regio is geactiveerd verschijnt het vanzelf in de Berichten-app.

Eigenlijk zou Apple Pay Cash al in iOS 11 beschikbaar komen, maar Apple besloot de introductie uit te stellen naar een latere datum. De afgelopen weken hebben medewerkers van Apple de functie getest. Aanvankelijk ging het alleen om kantoormedewerkers, later deden ook winkelmedewerkers mee aan de test en nu kunnen dus ook de publieke betatesters het proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2017, 20:05
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.