Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel in iOS 11.2.

Apple verduidelijkt Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen in Bedieningspaneel in iOS 11.2

Apple heeft de werking van de knoppen voor Wi-Fi en Bluetooth in het Bedieningspaneel duidelijker gemaakt. Je krijgt vanaf iOS 11.2 een pop-up om te laten zien wat de knoppen precies doen.

Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel in iOS 11.2.
Toen iOS 11 uitkwam was er veel gedoe rondom de nieuwe werking van de Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen in het Bedieningspaneel. De knoppen schakelen de draadloze communicatie namelijk niet meer uit, maar verbreken slechts tijdelijk de verbinding. In iOS 11.2 past Apple de weergave van deze knoppen aan, zodat er een duidelijker onderscheid is.

Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen in iOS 11.2 aangepast

In eerdere versies van iOS werden Wi-Fi en Bluetooth uitgeschakeld zodra je op de knoppen tikt in het Bedieningspaneel. In iOS 11 leek er in eerste instantie niets te zijn veranderd, maar al snel bleek dat Wi-Fi en Bluetooth via het Bedieningspaneel niet uitgeschakeld werden. In de derde beta van iOS 11.2 heeft Apple de weergave van deze knoppen aangepast, om zo duidelijker te maken wat de knoppen doen.

In plaats van dat de knoppen van blauw (aan) naar blanco (niet meer zichtbaar) gaan, worden deze nu wit gemaakt zodra je erop tikt. Met een pop-up melding wordt vervolgens uitgelegd wat de nieuwe weergave betekent. Zodra je op de Wi-Fi-knop tikt, lees je dat het huidige netwerk en netwerken in de buurt tot de volgende dag worden losgekoppeld. Ook wordt erin gemeld dat functies als AirDrop en Persoonlijke hotspot beschikbaar blijven. Voor Bluetooth geldt nu dezelfde aanpassing. Bovendien wordt bovenin beeld weergegeven dat de wijziging tot de volgende dag geldt.

Wi-Fi en Bluetooth in het Bedieningspaneel in iOS 11.2.

De gewijzigde werking van de knoppen in het Bedieningspaneel zorgde voor veel ophef. Gebruikers waren er niet blij mee, omdat Wi-Fi- en Bluetooth niet meer eenvoudig uitgeschakeld konden worden. Apple heeft vervolgens in een apart supportdocument uitgelegd hoe de knoppen in de nieuwe situatie werken. Het Electronic Frontier Foundation noemde de werking misleidend en zelfs onveilig. Uit de nieuwste beta van iOS 11.2 blijkt dat Apple wat met de feedback gedaan heeft, want de knoppen worden nu op een andere manier weergegeven.

Werking nog ongewijzigd
De werking van de knoppen is echter ongewijzigd gebleven. Er is nu dus geen mogelijkheid meer om de knoppen grijs (en dus uit) te maken, zoals bij de Vliegtuigstand of AirDrop het geval is. Het lijkt er dus niet op dat Apple van plan is om de werking weer terug te brengen naar de oude situatie van voor iOS 11. Met ingang van iOS 11.2 is het in ieder geval wel duidelijker wat de knoppen precies doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 20:36
Categorie iOS
Onderwerpen bedieningspaneel, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.