Rekenmachine in iOS 11 maakt fouten bij snel intikken

De vernieuwde Rekenmachine-app in iOS 11 levert problemen op: bij snel intikken van een berekening slaat de calculator bepaalde knoppen over.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ben je accountant, wiskundige, hypotheekadviseur of heb je andere redenen om de Rekenmachine-app in iOS 11 dagelijks te gebruiken? Dan moet je rustig aan doen bij het intikken van cijfers. In iOS 11 blijkt namelijk een bug te zitten, waardoor de vernieuwde Rekenmachine-app niet goed kan omgaan met snel intikken van cijfers. Het optellen van 1 + 2 + 3 geeft als uitkomst 24. Hoe kan dat?


Rekenmachine bug iOS 11

Update 30 oktober: deze bug is opgelost in iOS 11.2, dat de komende weken beschikbaar komt.

Rekenmachine-bug in iOS 11

“Probeer snel 1 + 2 + 3 in de iPhone-rekenmachine in te voeren”, zegt een gebruiker op Reddit. “Wedden dat je een ander resultaat dan 6 krijgt?” En dat blijkt, want als je gewend bent om snel te tikken (en dat is vaak het geval als je dagelijks met cijfers werkt), dan blijkt de uitkomst niet altijd te kloppen. Nou valt bij zo’n eenvoudige rekensom meteen op dat de uitkomst niet deugt, maar bij ingewikkelder berekeningen kun je behoorlijk de mist in gaan.

Het probleem lijkt zich alleen voor te doen op toestellen met iOS 11. Blijkbaar kan de rekenmachine de animaties niet bijbenen, bij het aantikken van de toetsen. Daardoor wordt het tweede plusje niet geregistreerd, waardoor je dus eigenlijk 1 + 23 invoert. Vandaar 24.

Nieuwe Rekenmachine-app in iOS 11.

Vernieuwde Rekenmachine-app in iOS 11
De vernieuwde rekenmachine was een van de kleine vernieuwingen in iOS 11. De app heet in het Nederlands nu Rekenmachine in plaats van Calculator. Behalve een nieuw app-icoontje is de app zelf qua design ook op de schop gegaan. Alle knoppen zijn nu rond met een zwarte achtergrond. De werking is verder exact hetzelfde, behalve dan dat er nog een bug in zit. Naar verwachting gaat Apple die bug snel oplossen. In de tussentijd kun je beter gebruik maken van alternatieve rekenmachine-apps voor iOS, zoals PCalc.

Bekijk ook

Ontdekkingen in iOS 11: kleine en verborgen vernieuwingen die Apple niet noemde

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. De grootste vernieuwingen hebben we al apart besproken, maar er zijn ook nog heel veel kleine aanpassingen. De verborgen en minder grote veranderingen lichten we in dit artikel uit.

Smullen van meer iOS 11-bugs? We hebben een apart artikel over iOS 11 klachten en ervaringen:

Bekijk ook

Veelgehoorde klachten in iOS 11: zo los je het op [poll]

Loop je tegen problemen aan in iOS 11 of denk je en bug ontdekt te hebben? In dit artikel vatten we de meest gehoorde klachten en problemen samen en zetten we enkele bugs op een rij. Check ook hier of jouw probleem inmiddels al opgelost is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 30 oktober: Info over oplossing van bug in iOS 11.2 toegevoegd.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.