‘iPhone krijgt in 2019 een 3D-sensor achterop voor augmented reality’

De iPhone krijgt in 2019 ook 3D-sensoren aan de achterkant, zo melden bronnen vandaag. Hierdoor zijn meer toepassingen voor augmented reality mogelijk.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone X review: uitpakken en achterkant behuizing
De iPhone X is de eerste iPhone met 3D-sensoren, maar bij de iPhone 2019 zou Apple van plan zijn om dit flink uit te breiden. Apple wil op de iPhone in 2019 een sensor achterop plaatsen, zodat de augmented reality-functies verbeterd worden. Dat meldt Bloomberg vandaag.

‘3D-sensor achterop voor augmented reality’

Augmented reality gaat de komende jaren alleen maar groter worden. Om de volgende stap op de iPhone te maken, denkt Apple na over een 3D-sensor aan de achterkant van de iPhone 2019. Daarvoor zou het bedrijf een andere technologie op het oog hebben dan wat er nu aan de voorkant wordt gebruikt.

In de iPhone X zijn er aan de voorkant 3D-sensoren geplaatst voor Face ID. Met dertigduizend onzichtbare laserpuntjes wordt daarmee het gezicht gemeten. Bij de achterkant zou Apple van plan zijn een technologie te gebruiken, waarbij wordt gekeken hoe lang het duurt voordat een laserstraal wordt teruggekaatst. Hierdoor kan er een 3d-weergave van de omgeving gemaakt worden.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de toestellen van 2019

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe zag de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke nieuwe functies zaten erin? We praten je bij over destijds verschenen modellen zoals de iPhone 11.

Het testen van deze techniek bevindt zich nog in de beginnende fase. Apple zal voor de voorkant van de iPhone X dan ook het TrueDepth-systeem behouden. Toekomstige iPhones krijgen dan dus zowel aan de voor- als achterkant 3D-sensoren. De sensor zal dus vooral gebruikt worden voor allerlei applicaties met augmented reality.

Augmented reality gaat een steeds grotere rol spelen, zo bleek vorige week ook. We schreven toen over een gerucht dat Apple van plan is om in 2020 een eigen augmented reality-bril uit te brengen. Deze zou dus een eigen display krijgen en draaien op rOS, een aangepaste versie van iOS die staat voor ‘reality operating system’.

Bekijk ook

'Apple komt in 2020 met augmented reality-bril met eigen besturingssysteem'

Apple lijkt serieuze plannen te hebben voor augmented reality. Volgens bronnen komt Apple in 2020 met een eigen AR-bril, die draait op het besturingssysteem rOS.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.