Snelheidstest van iOS 10.

Wordt jouw iPhone sneller door iOS 10? Alle iPhones vergeleken in snelheidstest

Wordt jouw oudere iPhone sneller of juist langzamer met iOS 10? In nieuwe snelheidstests worden alle iPhone-modellen met elkaar vergeleken. Maakt iOS 10 de iPhone sneller of langzamer dan iOS 9.3.5?

Snelheidstest van iOS 10.
Updaten naar een nieuwe grote iOS-release levert vaak een heleboel leuke nieuwe functies op, maar kan ook zeker op oudere toestellen wat problemen opleveren. Wordt de iPhone trager door iOS 10 of levert het juist prestatieverbeteringen op? De mensen van EverythingApplePro en iAppleBytes hebben meerdere snelheidstesten uitgevoerd.

iPhones met iOS 10 vergeleken met iOS 9.3.5

In de test van EverythingApplePro zijn de iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE met elkaar vergeleken op het gebied van snelheid en prestaties. Op alle toestellen staat een schone installatie van zowel iOS 10 als iOS 9.3.5, de meest recente versie van iOS 9. Er wordt gekeken naar opstarttijd en hoe lang het duurt voordat bepaalde apps geopend zijn. Uit de test blijkt dat iOS 10 qua prestaties nagenoeg gelijk is met iOS 9.3.5, ook op oudere toestellen. Alleen bij het opnieuw opstarten van de iPhone doet iOS 10 er een stukje langer over dan bij iOS 9.3.5. Een totale herstart doe je in de praktijk echter niet vaak, waardoor de prestaties in dagelijks gebruik onder iOS 10 niet veel verschillen met iOS 9.3.5.

Ook het YouTube-kanaal iApple Bytes dook in de prestaties van iOS 10. Zij hebben voor elk toestel een aparte video gemaakt, waaronder de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 6s. Ook zij laten zien dat iOS 10 het over het algemeen prima doet, met uitzondering van de opstarttijd. In onderstaande video is te zien hoe een iPhone 5 met iOS 9.3.5 en iOS 10 het er vanaf brengt. Video’s van andere toestellen vind je op hun YouTube-pagina.

iOS 10 is beschikbaar vanaf iPhone 5 en nieuwer. Op de iPad heb je minimaal een 4e generatie iPad of iPad mini 2 nodig om iOS 10 te kunnen installeren. Meer over de nieuwe functies van iOS 10 lees je in ons dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2016, 13:40
Categorie iDevices
Onderwerpen ios 10, snelheid

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.