WhatsApp iPhone-voorwaarden

WhatsApp-problemen in iOS 10: zo los je ze eenvoudig op

WhatsApp heeft in iOS 10 allerlei nieuwe functies, maar sommige gebruikers lopen tegen problemen aan. Zo werkt Siri niet goed en worden niet de juiste geluidjes afgespeeld. In dit artikel lees je hoe je dit oplost.

WhatsApp iPhone-voorwaarden
iOS 10 zit vol met nieuwe functies, maar levert ook wat kleine problemen op. Zo zien sommige mensen de animaties in iMessage niet of werken de nieuwe apps niet goed. WhatsApp heeft tegelijkertijd met iOS 10 een update uitgebracht waardoor je Siri WhatsApp-berichten kunt laten sturen. Maar ook in WhatsApp stuiten sommige gebruikers tegen problemen aan. Gelukkig kun je deze zelf eenvoudig oplossen.

Siri werkt niet in WhatsApp

Appondersteuning in Siri.Met de iOS 10-update van WhatsApp zijn er drie functies bij gekomen: Siri gebruiken voor het versturen van berichten, telefoontjes beantwoorden als gewone telefoongesprekken en een nieuwe widget. Eerstgenoemde functie levert bij een aantal mensen enkele problemen op. Hierdoor kan Siri de vraag niet beantwoorden en wordt aangegeven dat je verder moet gaan in WhatsApp zelf om een bericht te versturen. Om dit probleem op te lossen, kun je twee dingen doen. Allereerst moet je controleren of je Siri toestemming gegeven hebt om de gegevens van WhatsApp te gebruiken. Deze instelling vind je bij Instellingen > Siri > Appondersteuning. Zorg ervoor dat de schakelaar bij WhatsApp aan staat.

Heeft dit niet geholpen, dan is er nog een andere manier om dit op te lossen. Het opnieuw downloaden van WhatsApp uit de App Store moet ervoor zorgen dat Siri wel goed samenwerkt en voor jou berichten kan versturen. Zorg er echter wel voor dat je eerst een reservekopie maakt van al je WhatsApp-gesprekken, zodat je deze terug kunt zetten als je WhatsApp weer opnieuw gedownload hebt. Volg voor deze manier onderstaande stappen:

 1. Open WhatsApp en tik op Instellingen.
 2. Ga naar Chats > Reservekopie.
 3. Kies voor Maak nu reservekopie.
 4. Na het maken van de reservekopie kun je WhatsApp van je toestel verwijderen. Download hem daarna weer opnieuw uit de App Store (link).
 5. Bij het installeren van WhatsApp, kies je ervoor om de reservekopie terug te zetten. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van je reservekopie.
 6. Controleer of de appondersteuning voor WhatsApp bij Siri aan staat, zoals hierboven uitgelegd. Als het goed is, werkt Siri nu correct samen met WhatsApp.

Meldingsgeluidjes in WhatsApp altijd hetzelfde

WhatsApp-meldingen.Het kan ook gebeuren dat de meldingsgeluidjes van WhatsApp altijd hetzelfde zijn, ongeacht de instellingen. Zo melden meerdere iCulture-lezers dat ze altijd de oude bekende drietoon horen, terwijl er een andere meldingstoon ingesteld staat. Om dit op te lossen hoef je alleen maar je iPhone opnieuw op te starten. Hou hiervoor de powerknop ingedrukt en schuif de Zet uit-schakelaar naar rechts. Zodra je iPhone weer opnieuw opgestart is, krijg je als het goed is weer de ingestelde meldingstonen te horen. Had je hier ook last van bij andere apps, dan moeten die nu ook weer goed werken.

Geen WhatsApp-widget

WhatsApp-widget in iOS 10.WhatsApp heeft voor iedereen met iOS 10 ook een nieuwe widget geïntroduceerd. Deze is dus alleen zichtbaar als je iOS 10 op je iPhone geïnstalleerd hebt. De widget moet je echter nog wel zelf instellen. Open hiervoor het widgetoverzicht. Dit kan op drie manieren:

 1. Veeg naar rechts vanaf het toegangsscherm, het beginscherm of vanaf het Bedieningspaneel.
 2. Scrol daar helemaal naar beneden en tik op Wijzig.
 3. Onder het kopje Meer widgets vind je de nieuwe WhatsApp-widget.
 4. Tik op het plusje om deze aan je widgetlijst toe te voegen.
 5. Kies rechtsboven voor Gereed om terug te keren naar het widgetoverzicht.

De eerste keer moet de widget de nodige gegevens ophalen. Daarna zie je op die plek altijd de meest recente chats. Door in de widget op Toon meer te tikken, kun je meer recente chats bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2016, 12:12
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, whatsapp

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.