iPhone 6s batterijprobleem

‘iOS 10.2.1 heeft probleem met uitvallende iPhone 6(s) grotendeels opgelost’

Volgens Apple heeft iOS 10.2.1 de problemen met plotseling uitvallende iPhone 6(s)-toestellen opgelost. Ze zagen een daling van 80 procent in het aantal crashes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Met de komst van iOS 10.2.1 moet er voor mensen met plotseling uitvallende toestellen ook iets zijn veranderd. Volgens Apple vallen de iPhone 6 (Plus) en iPhone 6s (Plus) niet langer uit sinds iOS 10.2.1 beschikbaar kwam voor het grote publiek, bijna een maand geleden.


iPhone 6s batterijprobleem

80 procent minder uitval

iOS 10.2.1 verscheen op 23 januari en sindsdien is Apple bezig geweest met het verzamelen van data. Daaruit blijkt dat er een afname van 70 tot 80 procent was in toestellen die plotseling uitschakelen. Apple loste in deze kleine release een probleem met het energiebeheer op, waardoor de iPhone 6 en 6s op onverwachte momenten op zwart gingen. De update loste bovendien 13 beveiligingsproblemen op, onder andere met hulp van Nederlandse onderzoekers.

iOS 10.2.1 lost het probleem dus niet helemaal op, maar de afname van het aantal crashgevallen is opmerkelijk: 80 procent bij de iPhone 6s en 70 procent bij de iPhone 6. Volgens Apple is de helft van de actieve toestellen bijgewerkt naar iOS 10.2.1 en juist bij die toestellen zien ze de afname.

Apple maakte het ook mogelijk om de iPhone weer opnieuw te starten, zonder dat je met het stopcontact hoeft te zijn verbonden. Volgens Apple ontstond het probleem door intensieve processortaken, die bij oudere batterijen problemen opleverden. Daardoor treedt een noodmaatregel in werking, waardoor de iPhone zichzelf uitschakelt. Een gevaar voor gebruikers is er niet, het kan vooral knap onhandig zijn als je net met iets belangrijks bezig bent. Mocht je toch nog problemen hebben, dan kun je contact opnemen met Apple.

Ook interessant om te weten: Apple gaat een ‘service battery’-optie toevoegen aan Instellingen > Batterij, zodat iPhone-eigenaren zelf een diagnose kunnen stellen als hun batterij niet meer goed werkt. Vorig jaar startte Apple met een batterijvervangingsprogramma voor de iPhone 6s, omdat een klein aantal toestellen last had van een productieprobleem. Voor de iPhone 6 kwam er niet een soortgelijk programma.

Zie ook: Mijn iPhone gaat niet meer aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2017, 16:54
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen batterij, ios 10, iPhone 6, iPhone 6s

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.